Studentská porota opětovně vybere své vítěze

16. leden 2018

Do řad poradců festivalu Prix Bohemia Radio opět usednou i studenti, kteří vytvoří vlastní nezávislou porotu. Ta bez ohledu na výběr odborných porot vybere ze všech soutěžních pořadů nebo reportáží dílo, které ocení Cenou studentů.

Studentská porota vybere svého vítěze v každé soutěžní kategorii, kterými jsou pro letošní ročník festivalu Drama, Dokument a Reportáž. Studentský výběr je nezávislý na rozhodnutí odborných porot jednotlivých kategorií, které před samotnou hlavní soutěží z přihlášených děl provedou finálový předvýběr.

Studentská porota byla novinkou v minulém ročníku festivalu. Zasedli v ní studenti Univerzity Karlovy v Praze, Univerzity Palackého v Olomouci, Divadelní akademie múzických umění v Praze a Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

Loni studenti ocenili téměř shodně jako odborné poroty Terezu Rekovou s dokumentem Dobrá vůle – Matěj, Agnieszku Czyżewskou – Jacquemet, Katarzynu Michalak s reportáží Marble and children a režiséra Aleše Vrzáka s jeho zpracováním dramatu Otčina.

autor: nwe