Suché fóry a mokré orgasmy. Lizzo, Azealia a Erica Banks v nových singlech potvrzují svou extratřídu

27. duben 2022
Topinky

Na rozdíl od čerstvě přetrhaných pout Kanye Westa a Kida Cudiho, kteří se sešli na svém posledním společném tracku, pracovní vztah Aleše a Filipa díky každotýdennímu přísunu bangerů stále drží. Tentokrát tomu nejvíc pomohla masivní woman power v podání rapperek a zpěvaček Azealia Banks, Lizzo a Ericy Banks. About damn time!

Mallrat - Surprise Me ft. Azealia Banks

Credits: Kaelyn Behr, Azealia Banks, Grace Shaw, Jack Latham
Label: Universal
Album: Butterfly Blue

Kontroverzní rapperka a zpěvačka Azealia Banks měla v posledních letech šarvátku v podstatě s každým, kdo v Americe něco znamená: na sociálních sítích vyvolávala šťavnaté spory například s Beyoncé, Lanou Del Rey nebo Elonem Muskem, kterého nazvala ‚mutantem‘. V posledních letech se ovšem představila také jako inovátorka v oblasti hygieny (viz její originální propagace vlastní řady mýdel, které mají zpevnit a zesvětlit pánské intimní partie) i chovu mazlíčků (loni vykopala a následně vařila v hrnci ostatky svého mrtvého kocourka jménem Lucifer). Mezi její fanoušky nicméně (kromě nás) patří i třiadvacetiletá zpěvačka Mallrat, která si svou hrdinku přizvala na nový singl Surprise Me (‚Překvap mě‘), což se Azealii opět podařilo. Trapem nasáklý song australské rodačky totiž Banks opepřila nezaměnitelnou kombinací témat: na krátké ploše zmíní ženský mokrý orgasmus, jako oliheň vypustí inkoust do obličeje komika Louise C. K. a přirovná svou vagínu k tváři Nicole Kidmanové po mnohočetných plastických operacích.

Pusha T - Rock N Roll ft. Kanye West & Kid Cudi

Credits: Terrence Thornton, Kanye West, Scott Mescudi, Pharrell Williams, Beyoncé Knowles Carter, Christopher Stewart, Mark Williams, Raul Cubina, Terius Nash
Label: Getting Out Our Dreams
Album: It’s Almost Dry

Skladbě Rock N Roll z nejnovější desky rappera Pushy T nazvané It’s Almost Dry udělal ještě před vydáním největší reklamu Kid Cudi. Prohlásil totiž, že je to patrně poslední track, na kterém kdy Cudi spolupracoval s Kanye Westem. Dvojice spolu natočila řadu hitů včetně desky projektu Kids See Ghosts, ale nedávno se rozhádali. Může za to Cudiho přátelství s Petem Davidsonem, který chodí s Kanyeho bývalou manželkou. West a Cudi v roli producentů do Rock N Roll vysamplovali Beyoncé ze skladby 1+1.

Lizzo - About Damn Time

Credits: Melissa Jefferson, Blake Slatkin, Ricky Reed, Eric Frederic, Larry Price, Malcolm McLaren, Melissa Jefferson, Ronald Larkins, Stephen Hague, Theron Thomas
Label: Nice Life / Atlantic
Album: Special

Loni v létě prolomila zpěvačka a rapperka Lizzo skoro dvouleté mlčení letním singlem Rumours, ve kterém s ní mezi mraky twerkovala slavná Cardi B. Aktuální funk-popový singl About Damn Time – postavený na rytmické kytaře, robustní basové lince a chytlavém groovu – už nicméně anoncuje její čtvrtou studiovou desku Special, kterou držitelka Grammy za album Cuz I Love You vydá 15. června. Kromě zpěvaččina nezaměnitelného projevu a tradičních slovních hříček track zaujme i zábavnou retro produkcí dvojice Blake Slatkin a Ricky Reed, která čerpá z oldschoolového R&B. „Je zatraceně čas, abychom se cítili lépe a dostali se z týhle pandemie. Je zatraceně čas, abychom získali první černošskou soudkyni Nejvyššího soudu. Je toho tolik. Už je zatraceně čas, abychom si dali šampaňské,“ dodává k tématu songu sama Lizzo.

PinkPantheress - Where You Are ft. WILLOW

Credits: Vicky Walker, Willow Smith, Alexander Crossan, Sonny Moore, Hayley Williams, Zac Farro, Taylor York
Label: Parlophone
Album: Where You Are single

Anglická zpěvačka PinkPantheress loni vyletěla díky virálnímu tiktokovému hitu Break It Off a následně podepsala smlouvu s velkou nahrávací společností. Velký ohlas sklidila i její debutová mixtape To Hell With It a to všechno ještě před jejími dvacátými narozeninami. Letos v dubnu vyrazila na své první evropské turné a také vydala nový singl: na skladbě Where You Are spolupracovala se zkušenými producenty Mura Masou a Skrillexem. V písni také hostuje podobně stará zpěvačka Willow, dcera Willa Smithe, která svoji kariéru kdysi také zahájila virálním trackem – když v roce 2011 natočila Whip My Hair, bylo jí jedenáct.

Erica Banks - Pop Out

Credits: Erica Breaux, Jeremy Blackwell
Label: 1501 Certified Ent. / Warner
Album: Pop Out single

O dallaské rapperce Erice Banks bylo loni hodně slyšet díky virálnímu hitu Buss It, který samploval Nellyho známý song z nultých let Hot In Here. S novým singlem Pop Out ale dává diva z Texasu najevo, že má mnohem víc triků v rukávu. Kromě nekompromisního textu a hutných basů, které na novince produkoval Sgt. J, stíhá Banks také předskakovat na turné T-Painovi nebo čeřit vody rapové scény. Nedávno se totiž objevila v show Big Facts, kde se zmínila, že by ráda spolupracovala s Nicki Minaj; tu prý kontaktovala hned několikrát, ale pokaždé bez reakce. „Místo toho obveseluje holky, co rapovat ani neumí,“ řekla Banks mimo jiné na adresu kolegyně Coi Leray, která jí výsměch následně oplatila na Twitteru. Jedno je jasné: o Erice Banks uslyšíme v příštích letech ještě mnohem víc.

Lazer Viking - Yr Body

Credits: Jakub Kaifosz, Tomáš Havlen
Label: self-released
Album: Tunnel Vision

Nová deska Jakuba Kaifosze aka Lazer Vikinga nazvaná Tunnel Vision, která je k dispozici zatím pouze prostřednictvím třinácti limitovaných ručně designovaných vinylů, znamená pro písničkáře, kytaristu a producenta s bohatou historií v týmu Radia Wave výrazný žánrový odklon. Lazer Viking totiž dává po dvaceti letech sbohem kytarám a pouští se do objevování taneční hudby. Důkazem nově nastolené zvukové estetiky, které vévodí masivní basové linky a repetitivní proto-techno diktát bicích automatů, je čerstvý singl Yr Body. Ten podle Vikingových slov „radikálně dekonstruuje rukopis chlapeckých kapel přelomu tisíciletí.“ Taneční track, o jehož produkci a mix se postaral Tomáš Havlen, je doplněn o anti-taneční videoklip režisérky Jay Walker, ve kterém kromě hlavního protagonisty účinkuje ještě jeho matka.

Vypadá Elon Musk spíš jako mutant nebo oliheň? Jak probíhá Alešova intimní hygiena? Pořídí si Filip kocourka jménem Lucifer? A kolik je ve skutečnosti 1+1? Poslechněte si verbální přestřelku dua Stuchlý-Černý a dozvíte se i to, co nechcete.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.