Sváteční program na digitálních stanicích Českého rozhlasu

21. prosinec 2022

Sváteční vysílání stanic Českého rozhlasu nabídne bohatý vánoční a silvestrovský program. Posluchačům k Vánocům nadělí premiéry rozhlasových her, tradiční pohádky, vánočně laděné rozhovory s výjimečnými osobnostmi, hudební ochutnávky a na Silvestra pořádnou dávku humoru.

Čtěte také

Radio Wave oslaví Vánoce udržitelně a minimalisticky. Proudová série Minivánoce přiblíží svátky z pohledu spirituality, konzumu a ekologie. Oblíbené podcasty stanice pro mladé se zaměří na nevkus a výzdobu českých měst, na Vánoce na cestách a pomohou s výběrem nejlepších filmů, seriálů, knih a deskových her uplynulého roku. Vysílání během svátečních dnů nabídne také výběr toho nejlepšího z koncertů, debat a talkshows Radia Wave.

Český rozhlas Rádio Junior si na Vánoce pro malé posluchače připravilo bohatou pohádkovou nadílku. Na stanici během svátků poběží pohádky Tři oříšky pro Popelku, O dvanácti měsíčkách, Zlatovláska, Šípková Růženka, Princezna se zlatou hvězdou na čele nebo Kocour v botách. Kromě klasických českých pohádek budou na programu i speciální vánoční pohádky Ježíškovy první Vánoce, Vánoční skřítek a Pastýřská koleda. Pohádky budou dostupné k poslechu na webu i zpětně. Rádio Junior také nejmladším posluchačům zpříjemní vánoční svátky velkou vánoční soutěží o krásné ceny.

Čtěte také

Český rozhlas D-dur nabídne na Štědrý den dopoledne setkání s hobojistou Vilémem Veverkou a jeho zbrusu novým vánočním albem. Během Vánoc zazní řada slavných i méně známých skladeb, které posluchače zajisté naladí na vánoční atmosféru. Na Boží hod vánoční před polednem zazní v éteru stanice obnovená premiéra Vánoční kantáty Leopolda Koželuha, která poprvé zazněla teprve nedávno v Pardubicích. Silvestra milovníci vážné hudby stráví ve společnosti skladeb hudebního génia Mozarta.

autor: bbu
Spustit audio

Související