Světový ženský tenis se má do Ostravy vrátit v únoru

30. září 2021

Ostravský halový turnaj tenistek WTA přilákal kolem 20 000 fanoušků. V Ostravar Aréně se předvedla světová i domácí elita. Organizátoři proto už pomýšlejí na další mezinárodní tenisovou akci, která by měla být opět v Ostravě.

„Jsme v kalendáři pro příští rok. Zatím pevné datum není, ale vypadá to na začátek února a věřím, že se vrátíme zpátky do Ostravy,“ prozradil šéf organizačního týmu ostravského turnaje tenistek Tomáš Petera.

Průběh halové akce v Ostravar Aréně si pochvaloval. Hráčky jako Swiateková, Sakkariová, Kontaveitová nebo Kvitová byly pro fanoušky velkým tahákem.

Čtěte také

Podle Tomáše Petery právě díky akcím typu ostravského turnaje WTA 500 roste prestiž tenisu v České republice. „Věřím, že jsme si vydobyli už pevné místo mezi těmi prestižními turnaji a že už o nás vědí,“ dodal.

Další mezinárodní turnaj by měl být opět v Ostravě. Moravskoslezská metropole přilákala české i zahraniční fanoušky. A tenistky měly hotel hned vedle haly.

„Pro nás je Ostrava číslo jedna, protože z hlediska logistiky a možnosti udělat kurty nejen ve velké hale v Ostravar Aréně, ale i v atletické hale, to je nesmírně důležité. Blízkost hotelu a celý logistický set up je pro nás výhodný. Proto Ostrava,“ vysvětlil Petera, který pořádá tenisové turnaje WTA v Ostravě už druhým rokem.

Spustit audio