Syn herečky Jany Strykové nechápe a ptá se: Mami, proč máš tak blbé zaměstnání?

4. srpen 2022

Žije s rodinou v Krkonoších. „Zamilovali jsme se do té krajiny, i když je to šíleně daleko a je to nepraktické. Ale já tam načerpám sílu,“ vysvětluje v Blízkých setkáních. V rozhovoru s Alešem Cibulkou mluví o svých studentských letech i začátcích kariéry, ale i tom, jak ji změnilo dítě. Poslechněte si. Dostanete i tip, na co vyrazit do divadla.

Říká, že žijí v chaosu. „Snažím se být systematická, ale permanentně mi to někdo kazí. Uklízím, ale můj syn Jáchym mi to neustále boří a klade mi nějaké otázky.“

„Zeptal se mě třeba, proč mám tak blbou práci. Dodal: Mami, co si myslíš, že je užitečnější, herečka nebo uklízečka? Zeptala jsem se ho, co si myslí on. Odpověděl: Já myslím, že rozhodně uklízečka.“

Chladný vztah k divadlu a herectví má prý Jáchym pořád. „Zatím se nesnažím vysvětlit mu herectví nějak pozitivně. Říkám si, že každý si najde svojí cestu sám. A pokud ho zajímají jiné věci, tak proč ne,“ uvažuje herečka.

Přiznává, že rodina znamenala v jejím životě velký obrat. „Je to největší změna v mém životě a díky tomu se na něj dívám jinak. Do té doby jsem byla neřízená střela a život jsem krájela. Dítě mě změnilo,“ uzavírá Jana Stryková.

autoři: Vasil Fridrich , eh

Související