Taneční show Zlobidla s. r. o. je plná akčních dětí. Co všechno musí umět?

8. červen 2021

Dětská taneční show Zlobidla s.r.o. - co všechno musí děti umět, aby mohly stát na jevišti? Jak často zkoušejí? Moderuje Petr Ševčík.

Lucka byla jednou už od rána nějaká smutná. Nic se jí nechtělo dělat. A najednou zjistila, že má pokoj plný nových kamarádů – její plyšová zvířátka obživla. To je ve zkratce příběh, který o sobě vypráví skupina Zlobidla s. r. o. V ní se zpívá a tancuje. A Petr Ševčík v Klubu Rádia Junior vyzpovídal jak její členy, tak režiséra a autor textů Romana Štolpu.

Ulítlá show

Tahle show je pěkně bláznivá a barevná. „Vystupují tam jenom děti, pouze děti a jsou super. Rok jsme cvičili, trénovali. Jde jim to moc pěkně. Jsou prostě boží,“ popsal veselou partičku Roman. Muziku pro písničky Zlobidlům vymýšlí zpěvák, textař a skladatel Viktor Dyk.

A jak se stát účinkujícím v takové show? Člověk musí projít takzvaným castingem. Na něj přišlo skoro sto padesát dětí. "Z nich jsme vybírali čtyřicet a z toho pak dvacet. Zůstalo jich osmnáct a teď je jich šestnáct,“ vypočítává máma projektu Jana Boková.

Jak vznikl název Zlobidla s. r. o.? Jak probíhá výběr nových členů a co všechno musí umět? I to se dozvíte, když si pustíte rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Petr Ševčík , Redakce Rádia Junior
Spustit audio