Techno, Jazzrausch Bigband a horký letní večer na Jazz Baltica 2021. Poslechněte si záznam koncertu

13. leden 2022

Mnichovský Jazzrausch Bigband před pár lety vystartoval na mezinárodní pódia a v Německu, které je pro mnohé velmocí hudebního stylu techno, jsou koncerty tohoto tělesa svátkem. A atmosféra koncertu z Jazz Baltica 2021, který si zde můžete poslechnout, tento dojem jen potvrzuje.

V elektronice se Jazzrausch Bigband vyzná víc, než bývá běžné u jazzových kapel. Ostatně, proslavil ji fakt, že se stala dost překvapivě coby jazzový orchestr rezidenčním tělesem v mnichovském techno klubu Harry Klein. Tato nezvyklá okolnost samozřejmě přilákala pozornost, ale nešlo jenom o povrchnosti.

Čtěte také

V místě, kde jinak působí DJové a producenti elektronické hudby, získali hlavní strůjci dnešního jazzového party soundu vedoucí orchestru – trombonista Roman Sladek a hlavní skladatel Leonhard Kuhn – nadstandardní vhled do hudební elektroniky a syntetického zvuku, což je už dávno oblast, kde se dá mnoho získat, ale taky ztratit. A dnešní účinkující jsou na pomyslné houpačce pořád na vzestupu, přičemž se zdá, že je nejspíš ledacos ještě čeká.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka