Tenistka Kristýna Plíšková: Snažím se sledovat všechna utkání, kde hraje sestra a alespoň na dálku ji podporovat

Hostem sportovní talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je vynikající tenistka Kristýna Plíšková, která momentálně odložila tenisovou raketu a je v očekávání narození svého prvního potomka. V čem má výhodu, že prochází kariérou i se svojí sestrou Karolínou? Co říká na to, že se mladé české tenistky dokážou prosadit na světových turnajích? Jak se staví k možnému návratu k tenisu už v roli matky? Poslechněte si celý rozhovor z nového studia Radiožurnálu Sport!

Když jsi v současné době doma, sleduješ světové turnaje a výkony sestry Karolíny?

Speciálně Karolíny zápasy se snažím sledovat, ale ten časový posun v Americe je náročný. Zatím jsem viděla všechna její utkání, podporuji jí na dálku, jsme nonstop ve spojení. Celkově u nás doma běží v televizi od rána buď tenis nebo fotbal. Snažím se u toho relaxovat a samozřejmě mi to i trochu chybí, když se na to koukám.

Čtěte také

Žiješ s prvoligovým fotbalistou Dávidem Hanckem. Kdo má větší radost z toho, že jsi momentálně doma?

Určitě on. Náš vztah začal relativně krátce po začátku covidového období, kdy jsme spolu šli hned do společného bydlení a byli spolu 24 hodin denně. Zvykli jsme si na sebe, proto se mi i hůř odjíždělo na turnaje. Teď se starám o domácnost a začala jsem i víc vařit. Myslím si, že to partnerovi vyhovuje.

Než se člověk dostane mezi světovou špičku, tak tenis není levnou záležitostí. Narazili jste někdy na tento limit ohledně sportovního vývoje?

Tuším, že jsme na to narazili poměrně brzo. Vždy jsme ale měli nějakou úroveň, že nás částečně podporoval svaz. Ale třeba ve dvanácti letech musel přijít někdo, kdo nám dal finanční částku na sezonu, protože bez něj a sponzora by jsme se určitě tak vysoko nevypracovali.  

Kristýno, jsi součástí silné generace českých hráček, které se pohybovaly na světovém okruhu. Hodně z nich je ve fázi, že očekává potomka anebo už je v roli matky. Bude mít babyboom za následek to, že se nemusíme obávat o další generaci českých tenistek?

Sleduji i současné mladé hráčky Fruhvirtovou nebo Noskovou, které se začínají prosazovat. Základna tam určitě bude, otázkou je, jak se to bude vyvíjet. Každopádně ženský tenis je v Česku dobře zasazený a věřím, že se další talentované hráčky budou nabalovat.

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související