Tinder je zlý, bary polomrtvé, kolegyně na homeofficech? Wrong Missy zažene chmury a udělá z vás šťastné singles

26. červen 2020

„Lidi jsou mrtví, přátelé, a dneska jsou tady mrtví i lidi, který jsme měli rádi,“ ohlašuje Aleš po Tondově šumivém intru skon Iana Holma, Vítkova srdečného osobního vetřelce a pytlíka. „Už podle toho obličeje jste si říkali, že se mu něco hroznýho stane,“ zamýšlí se Tonda. A ejhle, tentokrát nejen na plátně.

Čelisti už alespoň mají důkaz, že o skutečného androida nešlo, což je pro ně mírným zklamáním, stejně jako odchod jejich oblíbeného hovězího patlala Joela Schumachera, který byl sice chvílemi k smíchu, ale kdo koneckonců není. Ne náhodou tak záhy přichází řeč na australsky laděné pokračování céčkového šlágru VelociPastor s názvem Outback Dracula.

„Parapsychologickými schopnostmi nadaná lesbická učitelka se spojí s tamním Indiana Jonesem, hledají její ztracenou přítelkyni a při té příležitosti porazí Drákulu se zlatou armádou nemrtvých,“ nastiňuje zápletku Tonda. „Jen jsem chtěl říct, že tenhle film bude zahajovat festival Mezipatra,“ upřesňuje Vítek. „A přidáme k tomu Blaculu a taky Ejaculu,“ dodává ještě pro pořádek Aleš, zatímco organizační tým filmové přehlídky právě zahajuje turnaj v šipkách na terč zhotovený z jeho podobizny.

„Hotový Farmagedon!“ Mohlo by se sice zdát, že Tonda příčetně hodnotí konverzační chlívek ve studiu, nicméně ve skutečnosti naráží na situaci v české filmové distribuci. Ovečku Shaun a Berany teď totiž doplnilo Další jehňátko, které vede na porážku režisérka Małgorzata Szumowska.

„Vypravila se poprvé v kariéře do anglicky mluvícího teritoria a na tom filmu jsou cejtit dvě věci: že vznikal podle scénáře debutantky a že práce s anglicky mluvícími herci není pro režisérku, která je hodně fixovaná na vizuálno, příliš silnou stránkou,“ říká Vítek. „Vizuálno je zdaleka to nejsilnější, ale u toho bych taky s těma kladama totálně skončil. Takhle řídkej film jsem vážně nečekal!“ zlobí se Aleš, který má sice němé tváře i Małgorzatu rád, ale tenhle výlet do zvířecí říše by raději vynechal.

Co si ale naopak Čelisti s nadšením zopakují? Ani nezkoušejte hádat. „Příběh korporátního bulíka, na hlavě má příčesek, je zaprcatělý, ale přesto se odváží vydat na rande naslepo. Má v sobě tendence trošku překračovat svůj stereotyp a překročení ho v jedný z nejvíc vrcholných scén, který jsem kdy viděl v romantický komedii, přivede na hodně specifickej druh schůzky, kde potká děvče, který se nepodobá ničemu na týhle planetě. Setkání s živelnou pohromou,“ skáčou si Vítek s Alešem do řeči při popisu kritikou strhaného filmu The Wrong Missy (Ta druhá).

„Ďáblice se vším všudy. Lauren Lapkus jsem neznal, ale tahoun filmu je skoro slabý slovo. Kde by jiná herečka spadla do totální motolice, ona je nesmírně přesvědčivá. Roli, která je naprosto šílená, si dokonale užívá,“ oceňuje Aleš energii doposud nepříliš známé komičky. „Podvratnej hereckej výkon, kterej je fantastickej,“ potvrzuje spokojeně Tonda. Inu, chlapci už svůj prázdninový příběh evidentně našli. Vy ještě ne? Tak odhoďte příčesky a vzhůru do Chorvatska za ženou svých zlých snů – léto je tu!

Lauren Lapkus ve filmu The Wrong Missy (Ta druhá)

Jaké chyby má na rozdíl od The Wrong Missy další netflixovská novinka A Whisker Away? Co kuje Serebrennikov na nebožtíka Tarkovského? Bude chvála Christu, nebo spíš zaslouží skopnout do vody? Vyvolá v Tondovi kombinace japonštiny, latiny a kokršpanělštiny touhu bodat? Kolik mozků by Aleš rád umyl? Sní Vítek potají o padesáti kilech guláše z gothaje? A je lepší feministkou než Małgorzata Szumowska? Dozvíte se v Čelistech.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio