Tip Juliany Maškrtnice: Navštivte tradiční masopustní slavnosti v Roztokách u Prahy

15. leden 2019
Tip

Každé úterý vám naše rubrika Tip přináší zajímavá doporučení známých osobností. Tento týden vybírala pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica. Ta radí navštívit nově otevřenou pobočku ze sítě mexických restaurací Las Adelitas v Petrské ulici. Dále doporučuje masopustní slavnosti, které jsou se zimou již tradičně spojené. Bohatý program, včetně pochodu a tance v maskách, nabídne Masopust v Roztokách a Úněticích, který proběhne 16. února.

Ke konci masopustního období patří také koblihy. Maškrtnica doporučuje Donut Shop na náměstí Jiřího z Poděbrad nebo veganskou cukrárnu Blue Vegan Pig Shop. A pokud vás láká něco netradičního, tak můžete od 4. února zavítat do znovu otevřené pekárny Oh Deer Bakery v Bělehradské ulici, která nabízí sladkou kombinaci koblihy a croissantu. Pro další doporučení si poslechněte celý Tip Juliany Maškrtnice.

Příští týden opět doporučuje architekt Adam Gebrian.

Masopust v Roztokách
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.