Tip Juliany Maškrtnice: Podniky pomáhají Ukrajině speciálními pokrmy ve své nabídce

1. březen 2022
Tip

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica má pro vás tentokrát doporučení na nové podniky, které se rozhodly výtěžky z vybraných pokrmů podpořit organizace pomáhající Ukrajině. Na pražském Smíchově se otevřela nová pobočka oblíbené kavárny Mezi Srnky. Kromě výběrové kávy z pražírny Candycane nabízí snídaně a sendviče či polévku po celý zbytek dne.

Vinohradská i karlínská pobočka bistra Kro Kitchen do své nabídky nově zařadila vepřové vareniky. Tradiční ukrajinské plněné taštičky podávají s vývarem, hrachovým tamari, octem, kaviárem, pohankou, zakysanou smetanou a koprem. Utržené peníze z těchto porcí doputují na SOS konto organizace Člověk v tísni.

Které další podniky se rozhodly věnovat část své tržby organizacím pomáhajícím s aktuální situací na Ukrajině? A kde na pražských Vinohradech hledat novou pekárnu? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.