TIP NA VÝLET: V Loděnici u Berouna v zahradě U Muškátu se koná celorepubliková výstava pelargonií

18. červen 2021 08:00

Specializovaná zahrádkářská organizace Pelargonie Loděnice (SZO ČZS), která sdružuje pěstitele a šlechtitele pelargonií z celé republiky, zve od od 19. 6. na výstavu muškátů.

K vidění bude 319 odrůd muškátů, celkem 1200 rostlin v různých nádobách, i takové, které nejsou běžně k mání. Vystavená bude i zatím ne příliš známá skupina pelargonií zonartic, kříženců pelargonií zonale a articulatum z Austrálie, s bohatými květy na dlouhých stopkách. Uvidíte také muškáty žluté barvy.

Výstava potrvá od 19. 6. do 4. 7. 2021, otevřená bude od 9 do 17 hodin v Plzeňské ulici číslo 172, v zahradě domu U Muškátu. Pěstitelům poradí odborníci a šlechtitelé nabídnou k prodeji své přebytky.

Čtěte také

V Loděnici u Berouna můžete navštívit také Museum trati a Ostře sledovaných vlaků (v sobotu a neděli od 9 do 17 hodin na místním nádraží).

Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.