Tip Terezie Kovalové: Rudolfinum v prosinci nabídne bohatý hudební program

11. prosinec 2018
Tip

Každé úterý naše rubrika Tip přináší doporučení známých osobností. Tento týden opět vybírala několik koncertů Terezie Kovalová. Jako první radí vyrazit již dnes večer do MeetFactory. Novou společnou desku zde představí zpěvačka Katarzia a Pjoni. Dále doporučuje křest nového EP kapely Zrní, který proběhne 17. prosince v Lucerna Music Baru, sérii koncertů v Rudolfinu nebo Swingové Vánoce ve Velkém sále Lucerny.

Hudební program v Rudolfinu je i před koncem roku stále plný. Kovalová z něj doporučuje navštívit uskupení Collegium 1704 ve Dvořákově síni nebo adventní vystoupení Belfiato Quintetu. Během svátků nabídne Sukova síň dvojici klavírních koncertů Iva Kahánka. Na jeho Romantické večery v Rudolfinu můžete vyrazit 26. nebo 27. prosince. Poslechněte si celý Tip s violoncellistkou Terezií Kovalovou a dozvíte se víc.

Příští týden bude doporučovat filmový kritik Kamil Fila.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.