TIPY NA VÍKEND: Chalupář a Řemesla 2023 v Lysé nad Labem nebo mezinárodní výstava fretek s olympiádou v Praze

24. únor 2023 07:00

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

Chalupář a Řemesla 2023 v Lysé nad Labem

Od 23. února do 25. února se na výstavišti v Lysé nad Labem koná hned několik akcí. Veletrhy Chalupář a Stavitel a výstavy Řemesla 23 a Linga Bohemia.

Všechny akce nabízejí také bohatý doprovodný program.

Přehled najdete na webu pořadatele.

Frozen Furry Snakes, mezinárodní výstava fretek

Organizační tým Furry Snakes Vás srdečně zve 25. února na mezinárodní výstavu fretek v Praze. Výstavy Furry Snakes se v Praze konají již od roku 2016 a vyznačují se zpestřeným programem díky současně probíhajícím olympijským hrám.

Fretka

Na výstavě můžete vidět jak fretky a chovatele z České republiky, tak i ze zahraničí. Fretky s průkazem původu i takzvané “nalezence” a “útuláčky”, kteří mají na výstavě zcela plnohodnotné místo.

Na výstavě budou posuzovat zahraniční rozhodčí a diváci mohou hlasovat o nejkrásnější fotku a nejsympatičtější fretku výstavy. K dispozici bude k zakoupení skvělá káva se zákusky i poctivý zelený čaj. Stejně tak krásné věci pro Vaše chlupaté kamarády.

Výstava se uskuteční 25.února v prostorách tělocvičny ZŠ Bří. Venclíků 1140,
198 00 Praha 14-Černý Most, kousek od metra B - Rajská zahrada.

Vstup pro návštěvníky otevřen od 10 hod .
Více informací na webu pořadatele.

autor: JMys
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.