Tipy na víkend v Pardubickém kraji: plesy v Chocni i Hlinsku nebo Svatební výstava

27. leden 2023

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte si zahrát nejrůznější hry do herního klubu v České Třebové, zatančete si na plese v Chocni nebo Hlinsku, zajděte na vernisáž dvou výstav do Svitav.

V pardubické Hvězdárně barona Artura Krause bude v pátek přednáška pro veřejnost. Od 19 hodin tam uslyšíte o nových názorech na vznik Měsíce a jeho vlivu na život na Zemi. Přednášet bude jeden z předních českých popularizátorů astronomie Pavel Gabzdyl.

Šediváčkův long

V úterý začal závod psích spřežení Šediváčkův long. Až do soboty se na něj můžete přijít podívat do Deštného v Orlických horách. Na 30 kilometrovou trasu se závodníci vydají v sobotu v 8 hodin. Vyhlášení výsledků je naplánované na 15 hodin. Více informací najdete na stránkách www.czechlongtrail.com.

Plesová sezóna: Choceň, Hlinsko

Plesy jsou na víkend naplánované na několika místech. Do Chocně můžete v sobotu vyrazit na country bál do Panského domu. Od 17:30 tam budou hrát kapely Makadam Road, Alda a přátelé, Karolína a Countrymeni.

Do multifunkčního centra v Hlinsku můžete v sobotu zajít na myslivecký ples. Akce začíná ve 20 hodin a o hudební doprovod se postará kapela SmartBand. Pro zájemce bude připravená tombola i tradiční myslivecká kuchyně.

Hraní nejen pro malé

V herním klubu Domu dětí a mládeže Kamarád v České Třebové bude herní víkend. Od pátku od 18 hodin až do neděle do 12 hodin si tam budete moct zahrát kolem 200 deskových, karetních a figurkových her. Zájemci na místě budou moct i přespat.

Vše o svatbě

V sobotu a v neděli budou Pardubice hostit Svatební veletrh. Návštěvníci  ČSOB Pojišťovny uvidí módní novinky roku 2023. Nebudou chybět ani svatební program, přehlídka šatů nebo doprovodný program.

svatebky - svatba - svatební šaty

Nejdřív koncert, pak basket

Pardubičtí filharmonici se opět představí basketbalovému publiku. Sobotní hudebně-sportovní svátek odstartuje v 16:30 v multifunkční aréně. Sportovní část obstará Beksa a Královští sokoli z Hradce Králové.

Jedna vernisáž, dvě výstavy

V Městském muzeu a galerii ve Svitavách bude v sobotu vernisáž dvou výstav. Na první z nich uvidíte tvorbu výtvarníků ze svitavského regionu. Druhá výstava je o sluneční soustavě, dobývání Měsíce, současné astronomii, vzniku kosmu a možnostech života v něm. Vernisáž začíná v 15 hodin.

Na Autíčkyjádu do Hlinska

V Centru Jana XXIII. na neděli uspořádali Autíčkyjádu. V tělocvičně Základní školy Ležáků v Hlinsku budou účastníci závodit s autíčky na dálkové ovládání. Zápis závodníků bude od 13:30 do 14 hodin. S sebou si nezapomeňte vzít obuv na přezutí.

Spustit audio

Související