Tohle byla Martina, chválí Sáblíkovou trenér. Bez problémů s bruslí deklasovala zbytek světa

12. únor 2016

Včera ji zbrzdily technické problémy, dnes už suverénně vládla. Martina Sáblíková získala na MS na jednotlivých tratích v Kolomně druhou zlatou medaili ve dvou dnech. O její výhře nepochyboval nikdo z týmu, nyní ale visí otazník nad dalším programem.

„Jelo se mi daleko líp než včera na trojce. I technicky bylo všechno jiné, cítila jsem se jinak. Byla jsem hrozně ráda, že mě podržel celý tým. Nikdo neřekl ani náznak, že bych dnes měla prohrát, to mi strašně moc pomohlo,“ poděkovala Martina Sáblíková svému týmu po druhém zlatu v Kolomně.

Přesvědčivým výkonem na své oblíbené pětikilometrové trati získala už svou 12. zlatou medaili z MS na jednotlivých tratích. Oproti včerejšku byla suverénní, na trojce ji totiž brzdily technické problémy.

„Martina je letos dobrá. Zdá se, že je na tom lépe než minulé roky. Trošku to zkreslovalo včera, protože vyhrála jen o kousek. Měla strhlou levou brusli, takže se nemohla odrážet a její projev byl jiný. Dneska jela zase to svoje, dneska to byla Martina,“ přiznal trenér Petr Novák.

Na pětikilometrové trati ji nepřekvapil ani výborný čas nizozemské veteránky Kleibeukerové. „Bylo dohodnuté, že takhle pojede, že to rozjede v klidu a to zlato bude brát. Po třech kilometrech bylo rozhodnuto,“ potěšilo kouče.

Čtěte také

V Kolomně pokračovala neskutečná dominance české rychlobruslařky na pětikilometrové trati. Vybojovala už svou osmou zlatou medaili a na tomto podniku neprohrála „pětku“ od roku 2007.

„Jsem ráda, že se to dnes povedlo. Je to už desátý rok a nesmírně si vážím toho, že jsem mohla na prvním stupni stát. Vždycky je to obrovská čest,“ vyznává se Martina Sáblíková.

Otázkou je další program na ruském mistrovství světa. Původně bylo v plánu pět startů, ze kterých po dnešním triumfu zbývá závod na 1500 metrů, týmová soutěž a závod s hromadným startem. Zdá, že ve všech nenastoupí.

„Zítra určitě nastoupím s holkama na týmy. Těším se, protože mě tu hrozně drží psychicky a chci jim to oplatit. Potom uvidíme, bude záležet, jak budu vypadat zítra po závodě,“ přemýšlí Martina Sáblíková.

„Rozhodneme se pro jedno, nebo pro druhé. Šance na medaili je v obou,“ dodává Petr Novák.

 

Zlatá radost :) Jen Peťa chybí, ale jemu patří největší dík !!!

Zveřejnil(a) Martina Sáblíková dne 12. únor 2016
autoři: kyk , vman
Spustit audio