Tomáš Filippi bojuje o národní dres na MS. Může se stát, že odehraju jeden zápas a pojedu domů, říká

Nemají to jednoduché a po oslavách titulu v KHL naskočili do reprezentačního hokeje. Jan Kovář a Tomáš Filippi z Magnitogorsku bojují o národní dres na mistrovství světa.

Česká hokejová reprezentace má před sebou závěrečná přátelská utkání před světovým šampionátem. Ten začíná v Moskvě přesně v pátek 6. května. Dnes národní tým znovu nastoupí proti výběru Švédska. Na ledě se zřejmě představí i posily z KHL – Jan Kovář a Tomáš Filippi. S Magnitogorskem KHL vyhráli a pokud se do výběru Vladimíra Vůjtka pro mistrovství světa dostanou, odletí do Ruska zpět.

„Ještě jsem na mistrovství světa nebyl a to mě motivuje. Jsou tu kluci, kteří už na mistrovství světa hráli. Je to pro mě ohromná motivace,“ přiznává Tomáš Filippi, který mohl zažít dvojnásobné oslavy titulu, ty ruské s Magnitogorskem a po návratu do Čech s Libercem, kde dříve působil.

I když nemá ještě ani jeden start na světovém šampionátu, může mít jako mistr KHL lepší startovní pozici, to si ale Tomáš Filippi nemyslí: „Jsem na stejné čáře, takhle se nedá spekulovat. Může se stát, že odehraju jen jeden zápas a pojedu domů.“

Tomáš Filippi si pro radu nemusí chodit daleko, za svým klubovým spoluhráčem Janem Kovářem, který byl na mistrovství světa třikrát. A letos se k národnímu týmu připojil nejpozději, co to šlo, až po klubové sezoně, což nepovažuje za ideální.

Národní tým dnes čeká předposlední prověrka před světovým šampionátem, a to znovu ve Znojmě a znovu proti Švédům, kteří první zápasy otočili a vyhráli vysoko 7:2.

autoři: šše , fk
Spustit audio