Tomáš Klus: Kdo nevolí, nemá názor. A co je člověk bez názoru?

6. květen 2021
Rozhovor VR a MM

„Demokracie není jen možnost říkat si, co chci. Je hlavně o osobní zodpovědnosti. Jestliže si neuvědomíme, že každý náš čin má důsledek nebo že se z nás kvůli nečinům stávají oběti, pak naše společnost nemůže nikam růst a nemůžeme nic dokázat. Budeme akorát víc frustrovaní,“ vysvětluje písničkář Tomáš Klus důvody vydání svého nového politického alba Čau Česku.

Písničkář Tomáš Klus vydal novou desku s názvem Čau Česku, která je čistě politická. V textech kritizuje premiéra Andreje Babiše i prezidenta Miloše Zemana. Na albu spolupracoval s investigativním novinářem Jaroslavem Kmentou.

„Snažím se být autentický. To je podle mě úděl písničkáře. Jaroslav Kmenta dává nové desce faktickou oporu. Žijeme v době, kdy je pravda všechno a nic. Kauza přebíjí kauzu. Proto jsou lidé otrávení a o věci se zajímají méně. Chtěl jsem do téhle nálady přinést jasný poznatek a přijít s emocí. Říct ‚Nesouhlasím!‘... a k tomu vysvětlit proč. A od toho tam je Jarda Kmenta,“ popisuje hudebník na Radiu Wave.

Tomáš Klus

O Tomáši Klusovi

Tomáš Klus je písničkář, herec a bývalý pětibojař. Vystudoval činoherní herectví v Praze na DAMU. V letech 2011 a 2012 získal stříbrného a zlatého Českého slavíka. Dlouhodobě spolupracuje s kytaristou Jiřím Kučerovským. Koncem dubna letošního roku vydal svou osmou studiovou desku – tentokrát politickou s názvem Čau Česku. Kromě toho právě natáčí pohádku režiséra Iva Macharáčka s názvem Tajemství staré bambitky 2.

Nebojí se Tomáš Klus důsledků svých textů na nové desce u svých fanoušků? Proč se stále nepovažuje za „mainstreamového“ zpěváka? Proč se rozhodl k desce oslovit producenta Jiřího Buriana? A plánuje si zrušit profily na sociálních sítích? Poslouchejte v Rozhovoru Martina Minhy.

autor: Martin Minha

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka