Tomáš Přibyl: Až dozní zvony. Příběh o sourozencích, kteří na pohřbu rodičů rekapitulují vzájemný vztah

25. duben 2021

Karel a jeho mladší sestra Josefína si nikdy moc nerozuměli a vypadá to, že si už ani nikdy neporozumí. I ten pohřeb rodičů si každý představoval úplně jinak. Ale alespoň něco mají teď společného – oba prožívají velkou ztrátu.

Až dozní zvony
Čtou: Dana Verzichová, Pavel Oubram
Napsal: Tomáš Přibyl
Dramaturgie: Martina Toušková
Zvukový mistr: Michal Kolář
Režie: Martina Schlegelová
Natočeno: v českobudějovickém rozhlasovém studiu v roce 2020.

To je zápletka povídky Až dozní zvony. Napsal ji prachatický novinář a spisovatel Tomáš Přibyl přímo pro českobudějovický rozhlas. V režii Martiny Schlegelové příběh o vztahu dvou dospělých sourozenců, jimž zemřou naráz oba rodiče, načetli Dana Verzichová a Pavel Oubram.

Tomáš Přibyl (1976) absolvoval gymnázium v Prachaticích, vzdělání si momentálně doplňuje studiem systematické teologie na teologické fakultě Jihočeské univerzity. Novinářské práci – většinou regionálnímu zpravodajství – se věnuje už téměř tři desítky let. Psal a fotil pro Deník nebo Právo, pracoval v redakci zpravodajství Českého rozhlasu České Budějovice.

Točil Toulavou kameru České televize, působil ve zpravodajství televize Prima, točil reportáže pro Česko-americkou televizi pro krajany v okolí Chicaga. Vydává a vede internetový deník prachatickoNEWS.CZ, který v roce 2005 založil se svým otcem, novinářem a fotografem Zdeňkem Přibylem.

Jako spisovatel píše Tomáš Přibyl především o vztazích v dnešní společnosti a pak také detektivky. V roce 2015 mu ve vydavatelství MOBA vyšla kniha čtyř detektivních povídek Smutný žhář, v roce 2017 ve vydavatelství Viking vydal knížku povídek ze života s názvem Oči, které nevidí, o rok později mu v Albatros Media vyšla detektivní novela Pětidomí.

Spustit audio

Související