Tři desetiny od bronzu a světové hvězdy. Valašský jezdec Miroslav Jakeš skončil na Barumce čtvrtý

Rodák z Hutiska – Solance Miroslav Jakeš je spokojený, viděl ve své jízdě chyby.

Jan Kopecký obhájil na Barum Czech Rally loňské prvenství. Zvítězit dokázal i přes časovou ztrátu, kterou nabral po třech defektech v sobotní etapě.

Po prvním dnu vedoucí ruský pilot Alexej Lukjaňuk obsadil se ztrátou sedm a půl vteřiny druhé místo, třetí skončil Španěl Daniel Sordo. Skvěle se závěrečný den soutěže vydařil regionálnímu jezdci Miroslavu Jakešovi, který vyhrál dvě rychlostní zkoušky a v konečném pořadí vybojoval čtvrté místo.

Barumka je fenomén. Tisíce diváků na ni jezdí pravidelně každý rok, těší se i závodníci

Barum Rally znovu láká tisíce diváků

Jezdci závody na Zlínsku mají rádi. Třeba městská rychlostní zkouška nemá v Evropě v  návštěvností obdobu.

Kopecký si tak na českých tratích připsal 23. výhru v řadě a nezastavily jej ani tři sobotní defekty. Po první etapě šestatřicetiletý rodák z Opočna ztrácel na Lukjaňuka 16,7 sekundy, dnes ale odstup od rána snižoval a tři rychlostní zkoušky před koncem rallye se dostal do čela.

Problémy s proraženými pneumatikami měl i Sordo. Člen továrního týmu Hyundai na Barumce poprvé startoval s vozem kategorie R5 a nakonec se probojoval na pomyslné stupně vítězů. Čtvrtého Miroslava Jakeše však dělily od Sorda jen tři desetiny sekundy.

„Třetí místo bylo blízko, ale na druhou stranu jsem udělal tolik chyb, že když se to sečte, tak jsme mohli bojovat o první. Možná to bude za pár dní mrzet, ale teď jsme spokojení," řekl Jakeš.

„3 desetiny! Jenom to vyslovit zabere víc času. Ale 4. místo na Barumce bereme i tak všemi deseti. Před dnešním dnem jsme byli rozhodnuti, že do toho půjdem a Daniho i Nikolaye zkusíme zdolat. Bohužel jeden defekt a zhasnutý motor nám situaci trochu zkomplikovaly a ve finále nás stály mnohem víc, než ty 3 desetiny,“ napsal večer Miroslav Jakeš na facebooku.

Barum Rally
autor: tpe

Související