Tři voní a zbytek dost smrdí, říká o svém novém hobby písničkář Voxel

17. červenec 2020

Vašek Lebeda alias Voxel během nouzového stavu nezahálel. Složil novou písničku a teď k ní natáčí videoklip. Velké plány má i se svým novým netradičním koníčkem. 

Sympatický muzikant Voxel prošel velkou proměnou. A to nejen hudební. Jak sám říká, po narození dětí mu konečně narostly vousy. Navíc se začal věnovat i jednomu zvláštnímu koníčku – učí se míchat parfémy.

Zpívající voňavkář

Možná vám to nebude k Voxelovi sedět, ale začalo ho bavit připravování voňavek. Jeho snem je vyrobit vlastní kolekci parfémů. Přiznal se, že zatím se v tom dost hledá. Z patnácti pokusů lidem voněly tři. Zbytek prý smrděl.

Ale žádný učený z nebe nespadl. Jednou se mu určitě splní i jeho velký plán – vytvořit první ryze českou vůni inspirovanou tím, co známe z naší země. A co to podle usměvavého hudebníka je? Tak třeba lesní jahoda, růže, okurka nebo smrk.

Ve víru viru

Voxel věří, že jeho hudba se mění i tím, jak sám stárne. Každá jeho deska má trochu jiný styl. Na jeho nejnovějším CD Nanovo, které vyšlo minulý rok, se objevuje dokonce i cimbál.

Rozpovídal se i o natáčení klipu k písničce Ve víru víry. První klapka padla v době, kdy už lidé začali nosit roušky, a tak si hudebníci jen tak pro sebe písničku pracovně přejmenovali  na Ve víru viru.

Během nouzového stavu byl Voxel doma s manželkou a dětmi. "Se ženou jsme si začali malinko lézt na nervy," přiznává. Ale i toho uměl využít a složil písničku My dva jsme se našli.

A jaká ta písnička je? "Když se cítím v super náladě, tak skládám smutné písničky a naopak," tvrdí o sobě Voxel. Tak se nechme překvapit. K téhle novince právě vzniká i videoklip.

Robot ve vlaku

Voxel nám ve studiu i zahrál na kytaru a zazpíval. Petra Ševčíka to roztančilo, tak se podívejte na video. A jak to má s tancem náš host? Jeho zálibou je křepčení ve vlaku. Když je sám v kupé, zatáhne závěsy, pustí hudbu a předvádí robotí pohyby. Když tedy někdy potkáte Voxela ve vlaku, nebudete překvapení.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. 

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Petr Ševčík , kpe