Třídírna odpadu v Řeporyjích nebude, je to moje tajemství, říká starosta Pavel Novotný

Jak se žije v dnešní koronavirové době malým městským částem? Co musí radnice dělat jinak než dřív? A najde se na tom všem i něco pozitivního? Hostem pořadu K věci byl starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný z ODS.

Finanční problémy během covidu řeší i městské části, například Řeporyje. „Snažíme se nefňukat. Je to těžké, máme taky spoustu investic. Ty časy nejsou lehké, ale slíbil jsem si, že nebudu fňukat před občany,“ říká starosta Řeporyj Pavel Novotný.

Mezi jeho nejvýraznější akce patří boj proti autovrakům na ulicích nebo nelegální ubytovny. „Teď nejvíc bojuju se sněhem. U nás trvá sedm hodin, než projedeme chodníky a mezitím sněží. Občan ráno očekává, že bude mít sucho, a ono není a hned nám píše. Pamatujeme doby, kdy byly zimy jiné, bylo víc sněhu, míň stupňů a nikdo neremcal, pač taková je zima. Jsme trochu zpovykaní v té Praze,“ říká se smíchem.

Třídírna byla naší prioritou

O Řeporyjích se často mluví v souvislosti s třídírnou odpadu, kterou Praha plánuje postavit. Ne všem občanům se to ale líbí. „Třídírna tam nebude, to je moje tajemství, to mám schovaný před volbami. Já Českému rozhlasu nebudu nikdy lhát, ve skutečnosti je ta třídírna neškodná, je to tichý německý provoz. Byla to ale naše priorita a my jsme udělali opravdu všechno, aby ta třídírna nebyla a nebyla v územním plánu.“

autoři: Štěpánka Duchková , jp