Třinečtí hokejisté porazili Spartu 7:3 a přiblížili se zlatému hattricku

27. duben 2022

Deset gólů, jeden z nich téměř přes celé kluziště, střídání obou brankářských jedniček kvůli špatnému výkonu. A nakonec výhra Třince nad Spartou 7:3. Tak by se stručně dal popsat pátý finálový duel hokejové extraligy. Oceláři jako obhájci posledních dvou mistrovských titulů se ujali vedeni 3:2 na zápasy a už jen jedno vítězství je dělí od zlatého hattricku.

„Kacetl nás drží celé play off a my jsme ho museli podpořit tím, že jsme ty góly museli dát,“ vrátil se k prvnímu gólu Sparty na 1:1 třinecký útočník Ondřej Kovařčík. Třinecký gólman Kacetl totiž inkasoval gól z nahození téměř přes celé hřiště. A právě Ondřej Kovařčík dvěma góly gólmanovi Ocelářů pomohl zapomenout.

Stejně tak dal dva góly Marko Daňo. „Věřím, že ještě jsem nějaké i pošetřil do dalších zápasů – věřím, že už bude jen jeden, že to v Praze zvládneme. Ale dnes to byl super zápas od všech kluků. A Mazy přišel do brány a podržel. Klobouk dolů všem,“ pochválil Daňo náhradního brankáře Marka Mazance, který po třetím gólu vyměnil Kacetla.

Ale také Sparta střídala gólmana Hudáčka, a to za stavu 2:4. Slovenský bek Sparty Milan Jurčina uznal, že v play off se takové bláznivé zápasy nehrají. „Přišli jsme s tím, že to budeme hrát trošku jinak, ale po prvních deseti minutách to bylo 2:2. A už se to muselo otevřít a byla to divočina,“ popisoval Jurčina.

Třinec snad poprvé v play off ukázal, že umí hrát i ofenzivně, ale prý to podle trenéra Václava Varadi až tak jasný záměr nebyl. „Určitě to byl náš nejlepší zápas v sérii. To, že nám to tam napadalo, byla věc druhá. Myslím, že kluci si za tím šli,“ byl přesvědčený Varaďa, který se tak v den svých 46. narozenin mohl radovat z důležité výhry.

Třinec je jedno vítězství od obhajoby titulu. Šestý zápas se bude hrát ve čtvrtek v pražské O2 Aréně.

Spustit audio