Triumfujem! Jubilejní Letní škola barokní hudby nabídla velkolepé Händelovo oratorium

19. listopad 2022

Barokní workshop, který zakládali manžele Tereza a Roman Válkovi před dvaceti lety ve velmi skromných poměrech, proputoval za dobu své existence několik míst Zlínského kraje a dnes je už nedílnou součástí prázdninového dění města Holešova. Rok 2022 se nesl ve znamení Triumfu času a pravdy G. F. Händela.

Velkým dílem barokního hitmakera Händela osazenstvo Letní školy oslavilo dvacáté jubileum, dosažené přes etapy přízně i nepřízně oficiálních institucí, kdy workshopu dokonce hrozil zánik.

Město Holešov, zahrada a zámek

Slovutné zámecké sídlo s rozlehlým parkem jako každoročně ožilo v srpnu barokní hudbou a na koncerty přilákalo publikum z blízka i z dáli. Své síly spojili lektoři, frekventanti i výpomocní hosté z řad hudebních profesionálu z České republiky i z ciziny.

Finálový koncert v Olomouci

A protože finálový koncert zaznamenávaly mikrofony Českého rozhlasu, všichni vyvinuli maximální úsilí. Na místě byl redaktor Vojtěch Babka a periodicky zaznamenával průběh příprav, atmosféru i osobnosti, mezi nimiž opět dominoval kontratenorista Andreas Scholl se svým masterclassem. K poslechu nabízíme hodinovou reportáž i záznam samotného závěrečného koncertu, díky nimž se s námi můžete do letních dnů na jižní Moravě vrátit.

Spustit audio

Související