Trpké loučení pro Krejčího s Konrádem. Mora v Plzni prohrála, navíc se zranil Káňa

Hokejisté Olomouce prohráli v extralize na ledě Plzně 1:2 a v tabulce zůstávají na jedenácté příčce. Ze západu Čech Hanáci odjeli bez bodů a navíc se zraněným Janem Káňou.

To je vzhledem k tomu, že už příště trenéři nebudou moci využít olympioniky Davida Krejčího a Branislava Konráda, mrzutá zpráva. Zranění se Kohoutům před důležitou částí sezony kupí.

Jediný gól Olomouce na plzeňském ledě vstřelil ve druhé třetině Vilém Burian, který srovnával na 1:1. Toho mrzelo, že v zápase on ani spoluhráči už další branku nepřidali.

„V koncovce jsme zase pohořeli. Dali jsme jen jeden gól a na to se těžko vyhrává.“
Útočník HC Olomouc Vilém Burian

„Scházelo víc gólů než jeden, šance na to byly, dokázali jsme si je vypracovat. I v závěru jsme si měli příležitosti na vyrovnání. Bohužel jejich gólman nechytal špatně a my jsme v koncovce zase pohořeli. Dali jsme jen jeden gól a na to se těžko vyhrává, je potřeba jich dávat víc,“ uvědomoval si vytáhlý útočník.

V podobném duchu se ohlížel za utkáním také trenér Olomouce Jan Tomajko. „Neodehráli jsme špatný zápas, Plzeň má výbornou formu. Rozhodlo proměňování přesilovek, ve druhé třetině jsme měli zbytečná vyloučení. My jsme přesilovku bohužel nevyužili, šance jsme si vytvořili, ale jeden gól je málo,“ hlesl Tomajko.

Další zápas hrají olomoučtí hokejisté v pátek 4. února proti Českým Budějovicím. 

Spustit audio