Tunel má v Českém Krumlově odlehčit centrum města od dopravy

8. prosinec 2009

Českokrumlovští radní chystají odvážnou dopravní stavbu - několika set metrový tunel propojující silnice první a druhé třídy ze směru od Českých Budějovic na Kaplici a Větřní.

O podzemním propojení kruhového objezdu na Trojici s křižovatkou pod autobusovým nádražím už se mluví v Českém Krumlově dlouho.

Starosta Luboš Jedlička vysvětlil, že se město Český Krumlov pokusí zapůsobit na jihočeské krajské zastupitele, aby projekt zařadili do takzvané bílé knihy prioritních staveb Jihočeského kraje: "Tuto akci bychom chtěli protlačit do tzv. prioritní bílé knihy významných staveb Jihočeského kraje. V případě, že zastupitelstvo města vezme obsah této studie na vědomí, předá se vícehejtmanovi a všem radním, aby ji projednali na svém zasedání a zahrnuli ji do knihy. Tunel má šanci uspět, kroj poté může požádat i o evropské peníze. Propojení by ulehčilo centru města, Porákovu mostu, Špičáku a silnici Pod Kamenem."

Celou studii silničního tunelu a mostu přes Vltavu uvidí českokrumlovští občané na prosincovém jednání městského zastupitelstva.

autor: Ivan Studený
Spustit audio