Ty legendo! Seriál Arcane válcuje Netflix stylovým mixem steampunku a urban fantasy

3. prosinec 2021

„Lidé si objednávali zabijáky na internetu, byla to ale past,“ cituje Aleš šokující zprávu. „Žena šla na stránku rentahitman.com, kde jsou i recenze bývalejch klientů, kteří si službu náramně chválej. Snažila se sehnat vraha na bývalého manžela, nicméně ta sranda ji vyšla na 9 let ve vězení. Web totiž provozuje chlapík, co všechny vážnější žádosti předává policii,“ popisuje Vítek. „To je prevít! Bonzácká záležitost. Je vidět, jak je ten svět zlej,“ soucítí Tonda s intrikány.

Skrytou nenávist si on sám naštěstí dokázal vždy vybít kultivovaněji – třeba rekreačním hraním online bitevní arénovky League of Legends, podle níž vznikl i nový seriál Arcane. Je to průšvih, nebo nečekaný trhák? Čelisti mají jasno.

Ze seriálu Arcane: League of Legends

„Dostává neuvěřitelně vysoký hodnocení a já musím říct, že to chápu. Produkovali ho tvůrci předlohy Riot Games a je to takovej mezník mezi počítačovou hrou a seriálem,“ říká Vítek. „Pro autory herní předlohy dělalo grafiku studio, který nemá s filmovou animací žádný zkušenosti, a zakotvení právě v  hrách je na tom občas poznat,“ vypichuje Tonda výraznou charakteristiku. Sráží vizuální zpracování celkový dojem, nebo ho naopak posunuje ještě výš?

„Uhrane vás, jak je to udělaný,“ myslí si Vítek. „Tahle skvělou animaci kloubící videoherní elementy s realismem i těžkou steampunkovou stylizací už jsem dlouho neviděl… Občas máte pocit, že sledujete kolekci herních cinematiců, kde vysloveně čekáte, až budete moct postavu převzít pod kontrolu. A s každým dalším dílem ten svět dostává krev a maso a vy do něj víc a víc pronikáte,“ popisuje nadšeně. „Na konci jsem zjistil, že jsem docela fanoušek!“ dodává.

Sdílí Čelisti obecné nadšení z filmu režisérky Jane Campion Síla psa s Benedictem Cumberbatchem a Kirsten Dunst? Je Halle Berry v lepší kondici než její režijní debut Modřiny? Líbilo se Tomášovi Stejskalovi v Pekle? Čeká Aleše na sjezdovkách okamžitá smrt, nebo by si klidně troufnul na Slalom? Vyzná se Vítek v číslech za desetinnou čárkou? Krade Šárka Gmiterková prasata? A kojí Tonda kuny?

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka