U nás čarodějnice a tady taky straší

7. duben 2014

Zítra se Radek Jaroš pokusí vyrazit postavit další výškové tábory.

Straší nás séraky, laviny a podobnej mrak jako na K2. Visí tam strašně často mezi 7 a 8 tisíci metry a znemožňuje výstup na vrchol. Tři expedice po sobě jsem to zažil, nikdy nás nepustil na vrchol. Tady visí od 5 500 m a kam sahá? Pokud je to stejný jako na Dhaulagiri, tak tam prý leze z mlhy vršek. Ale na Broad Peaku bejvají vrcholový dny a K2 má off. Snad tady nebude situace podobná.

Ale asi se to brzo dozvíme. Zítřejší Svátek Práce (když se ten Tráva nechce líbat pod tajícím sérakem) oslavíme průvodem a potom prací. Asi budem na čele toho průvodu. Vyrážíme ráno v šest do CII, další den CIII, potom CIV a ???!!! Toliko teorie, ale vezmu saťák, takže skutečnost budeme posílat. Pravděpodobně se hne celej BC, však jsou tady někteří víc než měsíc! K mojemu překvapení půjde drťivá většina s kyslíkem!

Motorem je Don, a protože naše tempa jsou podobný, nic jiného mě nezbejvá J a spoustu lidí tady má osobní šerpíky, takže ty taky zapojíme, nahoře bude určitě tolik sněhu že naše hrdinství by skončilo zadřením už v CII. Vedle je zrovna schůze, vyrazil tam Tráva co by zástupce CZ.
Don a já jdeme společně s několika šerpama zafixovat ten lavinovej žlab. Někdo to udělat musí, akorát že se moc nevyspím, vyrážíme ve 4 hod v noci.

Máme z balení a všeho trochu deprese, ale naštěstí vlastníme i slivovici. Nebojte, neskončíme jako alkáči, to je jen na červa a na morál.

Zatím jsme se dozvěděli, že v BVV o nás mají zájem, jen když vylezem. A na dalších televizích jen když zemřeme. Protože právě vrcholí naše neuvěřitelně kvalitní fotbalová liga a jeden borec si vyvrknul kotník a další plivnul druhýmu do obličeje. Takže je téma na mnoho hodin.
Sportu zdar a potetovaným primadonám zvlášť.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.