Účast v průzkumu posluchačských preferencí

8. únor 2019

Metodou průzkumu je buď skupinové testování, nebo test online.

Dobrý den, pane Pokorný, 

chtěl bych se, prosím, zeptat, jak by bylo možné se osobně zúčastnit průzkumu hudby na Českém rozhlasu Dvojka? 

Je mně 43 let a velice rád poslouchám Dvojku. 

Předem dekuji za odpověď. 

S pozdravem 

D. V. 


Vážený pane, 

Váš zájem o účast v průzkumu vítám a doporučil jsem Vaši osobu pracovníkům Analytického a výzkumného oddělení Českého rozhlasu. Z jejich sdělení vyplývá, že zatím neproběhlo výběrové řízení na testy organizované v roce 2019, takže není zřejmé, která agentura bude soubor testovaných osob sestavovat. V loňském roce byla cílová posluchačská skupina Dvojky definována věkem 45-65 let, je ovšem možné, že se letos může upravit. Zatím byla užívána metoda studiových testů, která byla realizována jako osobní skupinové testování vybraných účastníků ve čtyřech lokalitách. Není ale vyloučeno, že letos podobně, jako je tomu u Radiožurnálu, proběhne test online. Tam je jednou z podmínek, že realizátor vybírá z vlastní internetové databáze. 

Závěr tedy je následující: V případě studiových testů by Vaše účast byla možná, pokud dojde ke snížení věkové hranice a test proběhne v lokalitě, ve které nebo v jejímž blízkém okolí žijete. 

Pro zařazení do databáze bychom potřebovali znát kromě pohlaví, věku a poslouchané stanice ještě stupeň vzdělání, lokalitu, kde žijete a kontaktní telefon. 

Se srdečným pozdravem a přáním pěkného víkendu 

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu 

Spustit audio