Uherské ragoût ze Šotkovy mezinárodní kuchařky z roku 1926
Připravený máme téměř sto let starý recept na uherské ragout a protože na to bude potřeba maso, vydají se Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k řezníkovi.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
50 dkg telecího masa rozkrájíme na kostky se stejným množstvím vepřového masa. Cibule nakrájíme a dáme do kuthanu se sádlem, půlkou bobkového listu a se stroužkem česneku. Posypeme špetkou papriky a necháme chvilku smažit. Pak přidáme obojí maso, osolíme, opepříme a dusíme 5 minut, načež ho odsuneme na mírný oheň a doděláme se žhavým uhlím na pokličce za občasného míchání. Hotové ragoût polijeme 2 lžícemi hnědé omáčky. Podáváme s rýží.