Umělec Mark Ther: Když vidím mouchu na okně, velice rád ji pustím

25. listopad 2021

V rubrice Brambora s vejcem byl tentokrát hostem na telefonu umělec a milovník operní pěvkyně Marie Callasové Mark Ther. Ivana s Alešem se ho ptali jak na přízemní otázky týkající se toho, kolik si vlastně jako umělec vydělá peněz, tak i na mnohem zásadnější věci, jako třeba zda by chtěl být radši sušenou rybou, nebo sušenou houbou.

Padla i tradiční otázka, jaké zvíře se Markovi hnusí. Prý je to kůň, kterému nemůže důvěřovat a jehož pach mu nevoní. Třeba takové mouchy má ale držitel Ceny Jindřicha Chalupeckého v oblibě, a když nějakou vidí sedět na okně, tak ji rád pustí ven. Kromě much má kladný vztah taky k párkům v rohlíku. „Párek v rohlíku je to nejlepší, co můžeš mít v pusince,“ vysvětluje.

Písničku do hudebního okénka tentokrát vybral sám host a zvolil skladbu Caliente, caliente od italské zpěvačky známé pod přezdívkou Raffaella Carrà. Žena, která je dle slov Marka Thera jedním ze vzorů samotné Madonny, sice letos zemřela, ale její hudba je tu s námi naštěstí dál.

Jakým kusem oblečení by se chtěl Mark Ther stát, jaká barva se mu hnusí a jakého by si měl pořídit psa? Poslechněte si celý minirozhovor a váš den se hned prozáří.

Spustit audio

Související