Úspěch mi dojde později, teď se připravuji na Wimbledon a olympiádu, nepolevuje Barbora Krejčíková

21. červen 2021

České tenistce se podařil historický výkon, když vyhrála Roland Garros ve dvouhře i čtyřhře. Lidi se mnou chtějí mluvit, vyfotit se. Jsem v půlce sezóny a nemám čas. Musím je odmítat a to nerada dělám, zvyká si na změnu Krejčíková. Před zápasem padlo hodně slz, potřebovala jsem ten stres ze sebe vydat. Když jsem přišla na kurt, nervozitu jsem nepociťovala. Věděla jsem, že to odmakám a bude konec, vzpomíná. Na co se jí ptala kolegyně tenistka a moderátorka Andrea Hlaváčková?

Po grandslamovém úspěchu se o Barboru Krejčíkovou začalo zajímat víc lidí. „Mediální kolotoč mě zatím baví, ráda sdílím vzpomínky, kde a s kým jsem začala, aby lidi věděli, že pocházím ze skromných podmínek. Vždy jsem hrála tenis, protože mě to bavilo, ne s cílem hrát vrcholově,“ užívá si pozornost.

„Z mé strany se nic nemění, zůstávám stejná, ale lidé mě vnímají jinak. Dodává mi energii a motivaci, že mi fandí, a budu o to víc bojovat, abych jim tu radost mohla udělat znovu,“ plánuje tenistka.

Motivovat děti, které přijdou po mně

Je pro ni důležité vracet se zpátky? „Hrozně moc. Pro mě samotnou bylo inspirující potkat Lucku Šafářovou a Nikol Vajdišovou, ke kterým jsem vzhlížela. Doufám, že se svými úspěchy mohu dětem předávat stejné pocity, že je to bude motivovat.“

Čtěte také

Největší zásluhu na tom, že se malá holka z Ivančic dostala do světa tenisu, mají její rodiče: „Obětovali všechen čas, díky nim mohu hrát na nejvyšší úrovni. Trenéři mě posouvali dál, ale rodiče měli osobní podíl: vozili mě na tréninky a na kurtu mi nahazovali míče,“ vyjadřuje jim díky.

Podpora od tenisových legend

Díky své mamince také oslovila Janu Novotnou: „Viděla, jak hraju a že mám obsáhlý repertoár, a protože vždycky chtěla pomáhat, pomohla právě mně,“ vzpomíná. „Jana mi představila Martinu Navrátilovou a Jana Kodeše, kterým se líbil můj příběh. A když už tu není Jana, pomáhají mi posunout se dál,“ prozrazuje, kdo za ní aktuálně stojí a na koho se může obrátit.

„Nechci prozrazovat svoje know-how, ale všechny rady se týkají získávání sebevědomí. Je důležité se posouvat jako osobnost i hráčka, nedělat stejné chyby a pokaždé se dostat blíž k vítězství,“ uvažuje a nakonec dodává: „Je pro mě důležité být sama sebou, zůstat nohama na zemi a užívat si tenis. To je to, co mě baví, co chci dělat a kde se cítím dobře.“

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související