Úspěšná pouť futsalistů Rudolfova skončila až v pohárovém semifinále

30. listopad 2017

Tolik diváků se na jihu Čech na futsalový zápas snad ještě nesešlo. V semifinále Českého poháru prohrál PCO Rudolfov s týmem Era Pack Chrudim 1:4. Hvězdy hostujícího celku prokázaly kvalitu, domácí ale statečně vzdorovali.

Atmosféra v českobudějovické sportovní hale byla opravdu výborná. Dorazili trubači z Vimperka a na zápas přišlo 1538 diváků - rekordní návštěva jihočeského futsalu.

Hlavně domácí si zápas náramně užívali. „Za ty dva zápasy v osmifinále a čtvrtfinále jsme si tu Chrudim zasloužili. Moc jsme si jí přáli a myslím, že jsme potvrdili, že jsme v semifinále letos byli právem. Samozřejmě Chrudim předvedla velkou kvalitu a zaslouženě vyhrála, ale my odcházíme se vztyčenou hlavou,“ řekl Radim Pouzar.

Diváci ocenili futsalisty Rudolfova i po prohře bouřlivým potleskem. „V takovou kulisu jsme vůbec nedoufali a jsme moc rádi, že tolik lidí zavítalo na semifinále poháru. Je to sice prohra, ale myslím, že jsme divákům předvedli velkou podívanou,“ dodal.

Spokojený byl také jeho spoluhráč Jiří Hrbáč. „Jsme nadšení a chtěli bychom divákům moc poděkovat. Opravdu vytvořili skvělou kulisu. Ani v nejoptimističtějších představách by nás nenapadlo, že přijde tolik lidí,“ komentoval.

Chrudim přivezla velká jména českého futsalu. „Určitě jsme před nimi měli respekt. Škoda druhého a třetího gólu, padly v poslední minutě prvního poločasu, kdybychom to udrželi, tak to bylo otevřenější. Ale hráči Chrudimi hrají každoročně Ligu mistrů, jsou tam reprezentanti, takže pro nás to byl obrovský zážitek a určitě jsme nehráli vůbec špatně,“ uzavřel Jiří Hrbáč.

autor: kaj
Spustit audio