Úspěšný hokejový víkend. Vsetín je už dva body za prvním, Zlín vyhrál potřetí za sebou

Zlín se dostal na desáté místo zajišťující play off. Vsetín ve šlágr kola porazil Kladno.

Zlín:

Hokejisté Zlína porazili ve 37. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a po třetí výhře v řadě se posunuli na 10. místo tabulky. Velkou zásluhu na tom měl brankář Libor Kašík, který si připsal 42 úspěšných zákroků. Zlín porazil Mladou Boleslav i potřetí v sezoně.

Do prvních větších šancí se přitom dostali hosté. Nejprve nabídku samostatného úniku nevyužil Bernad, načež střela Šťastného skončila na tyčce. A když Bruslaři nevyužili ani přesilovou hru, z gólu mohli radovat domácí. V 9. minutě jim zajistil vedení Kulda.

Zlínu se vydařil vstup do druhé třetiny a ve 23. minutě jejich náskok zvýšil Fryšara, který se štěstím úspěšně zakončil svou akci. Nejprve střílel vedle, následně ale překonal Krošelje poté, co objel branku.

Za další tři minuty už domácí vedli 3:0. Při přesilovce Krošelj podcenil Šlahařovu dorážku, čímž pro mladoboleslavského brankáře zápas skončil. Ve zbytku třetiny se Bruslaři snažili alespoň snížit, k většímu ohrožení Kašíkovy branky se ale nedostali.

To se jim začalo dařit ve třetí dvacetiminutovce, kdy Kašíka překonal ve 46. minutě Žejdl a připravil jej o možné premiérové čisté konto. Vzápětí mohli hosté zápas zdramatizovat ještě více, Popelkovo vyloučení ale nepotrestali.

V 58. minutě Středočeši při další početní výhodě odvolali i brankáře a při hře šest na čtyři měl dobrou pozici Šťastný, Kašíka ale nepřekonal. Následně snadnou nahrávku na modré čáře pokazil Kotvan, načež chyboval s pukem i Klepiš, čehož k definitivnímu rozhodnutí zápasu využil střelou do opuštěné branky Ondráček.

Zlín vyhrál potřetí za sebou

Vsetín:

Hokejisté druhého Vsetína zdolali ve šlágru 48. kola první ligy třetí Kladno 6:1 a po sedmé výhře za sebou se přiblížili na rozdíl dvou bodů vedoucí Jihlavě.

Vsetín sice s Rytíři rychle nabral ztrátu, když po 17 sekundách otevřel skóre kanadský obránce Brendon Nash, ale v polovině úvodní části zahájil obrat Radim Kucharczyk a v 17. minutě otočil stav kanonýr Luboš Rob.

V druhém dějství Valaši definitivně rozhodli dalšími třemi góly. Nejdříve využil přesilovku Jakub Teper, potom přidal druhou branku v utkání a celkově 35. v sezoně nejlepší střelec soutěže Rob a prosadil se také Tomáš Pitule. Výhru Vsetína před 5065 diváky dovršil ve 43. minutě Ondřej Kopta.

autor: tpe | zdroj: ČTK

Související