Úžasné životy: Herečka Hana Maciuchová podle Martina Hofmanna

31. prosinec 2022

Spojila je práce, ale našli v ní něco cennějšího. Přátelství. A role v seriálu Ulice, kde hráli maminku se synem, se promítla i do jejich životů. Neboť mladší kolega rád a s chutí naslouchal radám té zkušenější. „My s Hanou jsme příliš podobní nebyli. Možná nás právě to na sobě vzájemně bavilo. Já jsem byl proti ní řepa z paneláku, a ona dáma na úrovni. Měla vysokou profesní i lidskou integritu. Jako osobnost byla dokonale hotová. To já vůbec,“ líčí herec Martin Hofmann.

„Naše první setkání si asi úplně nepamatuju. Vím, že jsme společně dělali film Silný kafe. A mám pocit, že jsme se nepotkali na place. Domnívám se, že jsme se osobně viděli až u seriálu Ulice,“ přemítá Martin Hofmann.

Herec Martin Hofmann

„Hanka ke mně byla od začátku velmi vstřícná. Nějak měla ráda to, co jsem dělal v Silným kafi. Dokonce si nejsem jistý, jestli nedala při rozjezdu seriálu Ulice panu režisérovi Kleinovi malý tip na mě.“

„Nepátral jsem po tom, ale možná to tak bylo. Doteď nevím, kde jsem se tam vzal. Protože jsem do té doby dělal jen divadlo a komerční televize neměly důvod mít o mě zájem. Možná mi pomohla.“

Skutečné přátelství

Ulice byla pro oba herce velkou příležitostí. Protože se několik let v řadě točilo velmi intenzivně. A takový druh práce se v branži jen tak nezažije. „My jsme se opravdu užili. Už nikdy nenatočím tolik věcí jako s Hanou Maciuchovou a Michaelou Badinkovou. To prostě nejde.“

„Takže jsme měli opravdu čas, abychom se seznámili a zjistili, jestli si sedíme nebo nesedíme. Jestli to necháme jenom v neutrálním vztahu jako kolegové nebo jestli se nám to přehoupne někam jinam,“ popisuje Hofmann. V jejich případě se vztah do ryzího přátelství skutečně přehoupl.

Mám obrovské štěstí. Protože můj syn je Martin Hofmann, a to je opravdu skvělý mladý herec. A druhý můj partner je Rudolf Hrušínský, což je radost s ním vůbec být na place.
Hana Maciuchová v rozhovoru pro Český rozhlas v lednu 2021

Kam se stáčely společné debaty Hany Maciuchové a Martina Hofmanna? Měli na herectví stejný pohled? Poslechněte si v dalším pokračování Úžasných životů na Dvojce.

Spustit audio

Související