V Brně řádil kaktusový fantom a seniorka se stala letuškou. To jsou nej zprávy minulého týdne

29. duben 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlibovější bonbónky ze zpravodajského podnosu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu, která má krizi středního věku, zaujala zpráva o tom, že se jistá žena v šedesáti letech stala letuškou. Po několika letech špatně placené práce se Američanka Suzanne Watkins rozhodla změnit povolání. Kvůli nové kariéře letušky se musela vzdát svého bytu a všechny věci, které nemá u sebe, uložila do pronajatého skladu. Jak inspirativní, myslí si Zuzana.

Ivanu rozesmutnila zpráva o ubohém muži, který místo objednané herní konzole dostal v zásilce tři kila soli a půl kila krupičky. Nakonec nesměla chybět nějaká ta bizarnost z Brna: policisté dojeli k nahlášenému vloupání do kočárkárny jednoho z obytných domů v moravské metropoli. K překvapení všech se z místnosti neztratila drahá kola, ale několik desítek kaktusů. Vzniklá škoda se podle policistů šplhá do několika tisíc korun a jedná se především o ztrátu pěstitelskou.

Je mezi odcizením sukulentů, zralou letuškou a krupičkou místo herní konzole nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.