V druhé fotbalové lize se z moravskoslezských klubů vydařil start Karviné

1. srpen 2022 05:20

Současně s první fotbalovou ligou odstartovala také druhá nejvyšší soutěž. Letos v ní má Moravskoslezský kraj celkem tři zástupce. Hned první kolo nabídlo slezské derby mezi Třincem a Karvinou. Regionální souboj zvládla lépe Karviná, která vyhrála 3:0. Zapomenout nesmíme ani na Opavu. Ta se na začátku sezóny představila ve Varnsdorfu. Zápas ji ale nevyšel a prohrála 1:3.

Z Opavy přes léto odešlo šest hráčů základní sestavy. Trenér Roman West přesto na předsezónní tiskové konferenci naznačil, že by jeho tým mohl být překvapením soutěže. „Troufám si tvrdit, že ten tým je prostě hladovější a je svým způsobem možná lepší než loni. Tak to cítím,“ řekl West.

V prvním utkání druhé ligy ale slova Romana Westa fotbalisté Opavy nepotvrdili. Z Varnsdorfu odjeli s porážkou 1:3. A trenér se na dálku fanouškům omlouval za předvedený výkon výsledek.

Karviná chce zpět

Kdo se ale omlouvat nemusel, byli hráči Karviné. Ti se chtějí po sestupu z první ligy vrátit ihned zpět. A vykročili dobře, v hornicko-hutnickém derby v Třinci vyhráli 3:0.

„Máme úplně nové mužstvo, takže jsme nevěděli, co od toho čekat. Jsme nesmírně rádi za tři body. Druhá liga je hrozně vyrovnaná, Třinec teď udělal dobrý manšaft – lepší než minulý rok, takže jsme věděli, že to nebude lehké. Nebyl to moc pohledný zápas, bylo hodně soubojů,“ říká nová posila Karviné z Líšně Jaroslav Málek.

Záložník původem z Vysočiny si mohl hned ze startu svého angažmá zazpívat vítězný pokřik. Do zpěvu moc nebylo brankáři Třince Lukáši Hasalíkovi. Ani jeho několik povedených zákroků k bodům nepomohlo. „Soupeř nás potrestal z brejku. Doufám, že příště to vyjde líp. Los není příznivý, ale v druhé lize si lehkého soupeře nevybereme. Musíme se soustředit na každý zápas a vyhrávat,“ doplňuje Lukáš Hasalík.

Třinec jede v dalším kole do Prostějova. Opava doma přivítá pražskou Duklu a Karviná bude hostit Vlašim.

Spustit audio

Související