V Kaplici vyroste sportovní hala za 60 milionů. První sportovci by si v ní mohli zahrát už za rok

20. březen 2021 14:00

Je to dobrá zpráva pro místní florbalisty, ale i další sportovce. Raritou kaplické haly bude i malá tělocvična pro judisty. 

„Je to super. Hlavně budeme mít kde hrát, kde trénovat, nemusíme řešit zázemí, když postoupíme do nějakých vyšších soutěží, že nemusíme hledat halu po jižních Čechách,“ svěřuje se Filip Musil z florbalového klubu Spartak Kaplice. Právě pro místní florbalisty je stavba sportovní haly dobrou zprávou.

Čtěte také

Už je vydané stavební povolení a město připravuje výběrové řízení na zhotovitele, pokračuje místostarosta Libor Lukš z uskupení Otevřená radnice: „Moje přání je, aby se hala dala používat už někdy zjara příštího roku, nejpozději začátkem příštího školního roku musí hala stát.“

Podle něj nová hala nejvíce usnadní život právě florbalistům, kteří nebudou muset jezdit na zápasy do Týna nad Vltavou nebo Českých Budějovic.

„Velký přínos bude hala pro kaplické týmy fotbalové, v tuto chvíli nemají tréninkové zázemí na zimní období,“ vysvětluje mimo jiné Libor Lukš.

Raritou kaplické haly bude podle místostarosty i malá tělocvična pro judisty. Libor Lukš take upozorňuje, že kulturní a společenské akce se budou nadále odehrávat v místním kulturním domě. Novou halu ale budou moci využívat také amatérští sportovci. Bude v ní zázemí pro volejbal, basketbal, sálovou kopanou a také malá tělocvična nemusí podle místostarosty nutně sloužit jen judistům.

Stavba vyjde na 58 milionů korun: „Z toho 30 milionů je státní dotace, zbytek budeme hradit z vlastních zdrojů,“ vysvětluje starosta Kaplice Pavel Talíř z KDU-ČSL. Ve hře byla původně rekonstrukce staré sportovní haly. Od té ale město nakonec upustilo.

Na zápasy se podle Libora Lukše vejde na okolo 90 diváků. Dalších sto diváků navíc může usednout na hrací plochu.

Celou reportáž Petra Kubáta si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

autor: Petr Kubát
Spustit audio