V Líšné na Přerovsku se konaly dodatečné komunální volby. Kolik lidí přišlo odevzdat svůj hlas?

8. leden 2023 11:25

V Líšné na Přerovsku v sobotu volili své zástupce do vedení obce. Konaly se tam dodatečné komunální volby. V září tam totiž řádné hlasování neproběhlo, protože nikdo nepodal kandidátní listinu.

To se teď změnilo. V obci, kde žije na 260 lidí, o přízeň voličů usilovalo jediné sdružení nezávislých kandidátů. I tak byl mezi místními o volby vysoký zájem. Svůj hlasovací lístek do jen výjimečně otevřených prostor přišlo do urny odevzdat téměř 59 procent oprávněných voličů.

Když není zastupitelstvo, tak není nic. Je důležité, aby tady něco bylo.
Paní Jana, obyvatelka Líšné na Přerovsku

„Tyto volby jsou o tom, aby se tu vůbec něco dělo. Když není zastupitelstvo, tak není nic. Je důležité, aby tady něco bylo,“ říká paní Jana. A paní Irena má podobný názor. „Přišla jsem tak, jak všichni druzí. Abychom v dědině měli konečně nějakou vládu,“ uvádí a zamýšlí se nad tím, co by bylo v Líšné potřeba udělat. „Obnovit společenský život. Velmi dlouho tady nic nebylo. A když se lidé nestýkají, je to v mrtvém bodě a ničemu to nepomůže,“ dodává.

Pokud se proti výsledku voleb nikdo neodvolá, mohlo by se ustavující zasedání nového vedení obce konat začátkem února.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související