V Olomouci a Prostějově se mohou těšit na Velikonoční pašijový koncert Richarda Pachmana a Dity Hořínkové

11. duben 2022

Skladatel, zpěvák a olomoucký rodák Richard Pachman společně s herečkou a zpěvačkou Ditou Hořínkovou poprvé vyjeli na turné s Velikonočními pašijovými koncerty. Tento týden vystoupí i v Olomouci a Prostějově.

O čem je Velikonoční pašijový koncert? Představení je inspirované příběhem Krista od příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování a zmrtvýchvstání připomíná křesťanskou tradici Velikonoc. 

Ve středu 13. dubna od 18 hodin se na něj mohou těšit v Prostějově v Husově sboru na Demelově ulici, od den později, tedy ve čtvrtek 14. dubna, ve stejný čas v Husobě sboru v Olomouci. Cena vstupenek je 250 korun a jsou k dostání online, nebo přímo na místě.

„V Olomouci jsem vždycky o něco nervóznější.“
Skladatel a zpěvák Richard Pachman

„Olomouc je můj domov, vracím se sem pravidelně. Musím říct, že jak celkem často cestuji a vystupuji, tak v Olomouci jsem vždycky o něco nervóznější,“ umíval se Richard Pachman před mikrofonem Českého rozhlasu Olomouc.

Jak dopadla premiéra Velikonočního pašijového koncertu v Čechách pod Kosířem? A jak Richard Pachman vzpomíná na velké nastudování Pašijí v Moravské filharmonii Olomouc v březnu 2016 v Olomouci? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Dita Vojnarová , dja
Spustit audio