V orlovské nemocnici rozšířili poskytovanou lékařskou péči

15. říjen 2021

Orlovská nemocnice rozšiřuje péči. Nově tam funguje například plicní ambulance a rozšířil se i provoz tamního gastroenterologického pracoviště. Do nových zákrokových sálů a vybavení investoval kraj.

Ambulantní péči kraj slíbil v nemocnici rozvíjet poté, co tam zrušil kvůli nedostatku personálu a ekonomickým ztrátám akutní lůžkovou péči.

„Plánovali jsme, že orlovskou nemocnici využijeme právě pro účely následné péče a dnes je ta nemocnice plná. Troufám si říct, že to, co jsme plánovali, se daří a funguje,“ řekl hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Dvanáct milionů korun zaplatil kraj za rozšíření Beskydského gastrocentra v orlovské nemocnici. Vznikly tam mimo jiné nové endoskopické sály pro složitější ambulantní zákroky. Provoz tam zajišťují zdravotníci z frýdeckomístecké nemocnice.

„V současné době naše detašované pracoviště zajišťuje péči ve třech odbornostech. Je to gastroenterologie, endokrinologie a dále plicní lékařství. Celkem tady jezdí sedm specialistů a jsou zde tři zdravotní sestry. A je možné postupně tu specializovanou péči rozšiřovat,“ dodal primář Beskydského gastrocentra Petr Vítek.

autoři: Iva Havlíčková , tif
Spustit audio