V Ostravě budou rozdány kulturní Moravskoslezské Ceny Jantar

25. duben 2022

Galavečer s předáváním uměleckých cen se uskuteční dnes večer v ostravské aule Gong. A nabídne i několik novinek. Například zvláštní cenu Davida Stypky. Galavečer sledujte u nás v přímém přenosu.

Výroční Ceny Jantar, které jsou určeny pro umělce s vazbou na Moravskoslezský kraj, budou letos uděleny v osmi kategoriích zahrnujících kromě hudby i výtvarné umění, literaturu a divadlo. A kromě novinkové Ceny Davida Stypky bude uděleno i několik dalších zvláštních cen, například za inscenaci roku a za mimořádné ztvárnění malé role v kategorii činoherního divadla.

Během večera vystoupí třeba klavírista Tomáš Vrána, operní pěvkyně Tereza Kavecká, nebo Mirai s Bandjeez – kapelou zesnulého Davida Stypky. Vystupující umělce doprovodí také dvacetičlenný orchestr a pěvecký sbor Chorus Ostrava.

Galavečer budou letos poprvé moderovat herečka Kristýna Leichtová a režisér Vojtěch Štěpánek. Nově porotci udělí například ceny za inscenaci roku a za mimořádné ztvárnění malé role v kategorii činoherního divadla.

autor: František Tichý | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související