V Ostravě začíná 19. ročník tenisového challengeru Ostra Group Open

25. duben 2022

Dva roky koronavirové doby znamenaly pro tenisový turnaj v Ostravě kategorie challenger vážné komplikace. Kvůli odchodu titulárního sponzora byli organizátoři v těžké pozici najít náhradu. Nakonec se povedlo, turnaj se nově jmenuje Ostra Group Open a dnes začíná.

Majitel společnosti Tomáš Vrátný má ke sportu velmi blízko. Sám jezdí Rallye Dakar, je majitelem basketbalového klubu NH Ostrava a tenis také rád sleduje i hraje. Ředitel turnaje Václav Roubíček s manažerem Tomášem Ostarkem tak oslovili Vrátného jako možná poslední možnou variantu.

„Hlavně máme osobní vztah. V té covidové době to nebylo úplně jednoduché a naše firma jako lokální patriot se silnou sociální odpovědností – tak netrvalo dlouho a rozhodli jsme se, že turnaj podpoříme. A kluci udělali kompromis v rámci rozsahu sponzoringu,“ vysvětluje Tomáš Vrátný.

A 19. ročník antukového turnaje se tak může konat. V minulosti hráli v Ostravě třeba Kypřan Baghdatis, Srb Tipsarevič, Chorvat Ančič, Franocouz Pouille či Ital Sinner. „Letošní ročník bude zase zajímavý, ačkoliv nemáme jméno, které by bylo v první desítce. Ale jsou tady skvělí mladí hráči, kteří tady můžou nastartovat kariéru,“ říká ředitel turnaje Václav Roubíček, sám bývalý tenista, který byl 135. na světě. A má tak čich na to, kdo by mohl být z mladých hráčů v budoucnu v žebříčku vysoko.

Čtyři Češi v soutěži

Nasazenou jedničkou turnaje je Francouz Corentin Moutet, který byl před rokem 67. na světě. V hlavní soutěži budou určitě čtyři Češi. „Jsem rád, že se tady dá opět příležitost českým hráčům. Určitě bude hrát Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, z mladých dostane šanci na divokou kartu Dalibor Svrčina,“ vyjmenovává Roubíček s tím, že divokou kartu dostal i Jakub Menšík, finalista letošního juniorského Australian Open.

Dalších deset Čechů bylo v kvalifikaci, ta bude končit dnes, kdy v 11 hodin začíná i hlavní program turnaje.

Spustit audio