V Ostrově skončila přestavba památkově chráněného objektu Myslivny

1. červen 2023 11:35

Z bývalého hotelu na městské byty se po několika letech přeměnil objekt Myslivny v Ostrově na Karlovarsku. Město vybudovalo v památkově chráněném objektu moderní bydlení pro místní obyvatele.

Do nově zrekonstruované budovy Myslivny v Ostrově na Karlovarsku se pomalu můžou stěhovat první nájemníci. Město tam po víc než dvou letech dokončilo výstavbu deseti městských bytů. V památkově chráněném objektu vznikly i vícepodlažní byty s výhledem na zámecký park.

Rekonstrukce vyšla na 65 milionů korun. Nejvíc stálo vybudování deseti městských bytů, sedm z nich teď město plánuje rozdělit mezi obyvatele. Se zájmem se počítá hlavně u prostor v podkroví, které jsou vícepodlažní.

„Mezonetové byty jsou tři. Jeden z nejmenších má 48 metrů čtverečných. Pak jsou tu dva mezonetové byty, které jsou charakterizované jako 3+kk a jejich rozloha je více než 90 metrů čtverečných,“ uvedl místostarosta Ostrova Pavel Čekan z hnutí Místní.

Nebytové prostory v přízemí město nabídne lékaři, který tam vybuduje malou zubní kliniku. Na její vybavení získá finanční podporu města čtvrt milionu korun. Ordinovat v památkově chráněném objektu bude už letos na podzim.

„Pokud to dobře půjde, tak by tady měl zubař fungovat už na podzim. Pan doktor plánuje otevřít jedno zubařské křeslo. Do budoucna má plán otevřít až čtyři zubařská křesla plus kompletní dentální hygienu. Doufáme, že to bude pro více jak tisíc ostrovských občanů,“ říká radní města Pavlína Lišková z hnutí Místní.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio