V Pardubicích Na Spravedlnosti vzniknou stovky nových bytů a dvě světelné křižovatky

20. prosinec 2017 13:50

Dvě křižovatky v ulici S. K. Neumanna v Pardubicích do několika let budou řídit semafory. Město reaguje na developerské plány, podle kterých mají v přilehlé lokalitě Na Spravedlnosti vzniknout další stovky bytů. ČTK to řekl vedoucí odboru dopravy Vladimír Bakajsa.

Na konci ulice Na Spravedlnosti budou po zavedení dopravních změn semafory. Podle schváleného projektu bude tato ulice od S. K. Neumanna po Rokycanovu ulici nově obousměrná. V dalším úseku zůstane jednosměrný provoz. Zároveň začne do ulice zajíždět MHD. Počítá se i s úpravou cyklostezky a chodníků.

Kvůli developerským projektům chystá město dopravní opatření i na křižovatce ulic S. K. Neumanna a Pichlova, která má být nově světelná.

Stovky bytů a parkovacích míst

Mezi poliklinikou a krajským policejním ředitelstvím chce společnost Luxury Home stavět 275 bytů od malometrážních po čtyřpokojové. První etapu podle informací webových stránek firma dokončí v roce 2020, druhou pak 2021. Některé byty jsou už prodané.

Na prázdné ploše, která ještě před měsíce sloužila jako parkoviště pro 300 až 400 aut a nyní je ohrazená, developer postaví osm budov. Jedna z nich bude sloužit jako parkovací dům. Společnost počítá s 351 parkovacími místy venku i pod střechou.

„Investoři mají svůj harmonogram prací a dopravní opatření s nimi budeme koordinovat. Nebudeme je dělat v předstihu, aby nám pak komunikace nezničila těžká stavební technika,“ řekl Bakajsa. Lokalitě se podle něj po uzavření hliněné plochy plné výmolů dopravně ulevilo.

Kousek dál v ulicích Na Spravedlnosti a Boženy Kunětické Vikové chce stavět desítky bytů ve dvou bytových domech společnost Cere Invest Babylon, která s městem již vyjednala výpůjčku pozemků pro stavbu komunikace. Firma obnovuje svoje plány z roku 2008.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio