V play off hráči přepnou na úroveň, kdy se zvýší důraz a hraje se agresivnější hokej, říká expert Martin Procházka

Play off hokejové extraligy se přehouplo do čtvrtfinálových bitev a hned nabídlo řadu zajímavých momentů. Co říká hokejový expert Martin Procházka o debaklu Liberce, který v úvodním duelu prohrál se Spartou 0:7? Mají v play off navrch hráči, kteří vyhledávají osobní souboje? Komu by fandil, pokud by v baráži o extraligu proti sobě narazili Vsetín s Kladnem? Poslechněte si Čistou hru tentokrát i s Kamilem Jášou, který reportuje sérii Českých Budějovic proti Pardubicím.

Čekal jsi na úvod série mezi Spartou a Libercem tak jednoznačný průběh utkání?

Tušil jsem, že Sparta do série opravdu vlétne s vědomím formy z posledních zápasů základní části. Měla obrovskou chuť, náboj a opět se prokázala jejich ofenzivní síla, vstřelila navíc krásné branky.  

Čtěte také

Jsou během současného play off platnější hráči, kteří vyhledávají šarvátky?

Už není tolik bitkařů jako dřív, kdy v týmech byl minimálně jeden určený hráč na rvačky. Spíše se nyní v play off přepne na úroveň, že se zvýší osobní souboje mezi hráči. Hokej je tak celkově důraznější a stupňuje se napětí mezi hráči, protože se jedná o vyřazovací část. 

Martine, co říkáš na gól Jiřího Novotného, který ve svých 38 letech upravoval skóre zápasu mezi Českými Budějovicemi a Pardubicemi na 3:1?

Jak Jirku znám, tak on je typ hráče, který prostě plní všechny své povinnosti na ledě. Co se týče gólového zásahu, tak to udělal velice šikovně, kdy obětavě skočil po puku a trefil ho ze vzduchu. To já nikdy neuměl, já byl spíše na dorážky.

Bude podle tebe série Hradec Králové a Mladá Boleslav nejvyrovnanější ze všech?

Mladá Boleslav hraje venku více do obrany a v druhém zápase v Hradci využila svých protiútoků a překvapivě utkání otočila. Záleží na tom, jak si Boleslavští povedou na domácím ledě, kde třeba proti Plzni se jim nedařilo. Série by mohla být nejvyrovnanější, a rozhodne o tom nejspíš to, jak Hradec zvládne venkovní zápasy. 

Každý hrací den play off vysíláme pořad S mikrofonem za hokejem. Poslouchejte Radiožurnál Sport a v přímém přenosu si nenechte ujít komentář našich reportérů z hokejových stadionů.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související