V Praze se představí nový účastník nejvyšší české fotbalové ligy

26. květen 2012

Letní počasí bude i o tomto víkendu přát sportovcům. A teploty do pětadvaceti stupňů jsou ideální i pro diváky, kteří se mohou přijít na Střížkov podívat na výkon nového účastníka nejvyšší české fotbalové ligy.

Dukla Jihlava si už zajistila postup ze druhé ligy a doložila Fotbalové asociaci všechny dokumenty k tomu, aby mohla v příštím ročníku bojovat s těmi nejlepšími českými mužstvy. Nejdřív ale musí klub z Vysočiny dokončit druhou ligu, v posledním kole se s ní přijede rozloučit na Střížkov, kde v 17 hodin nastoupí proti Bohemians Praha. Ty budou v tomto utkání hrát o páté místo v konečné tabulce.

Naopak pořádně horko bude v ruzyňské hale, kde své domácí zápasy hrají házenkáři Dukly Praha. V posledním kole nadstavbové části extraligy mohou vybojovat titul, k němu ale potřebují jednak zaváhání Zubří, a také vlastní vítězství nad Lovosicemi. Utkání začíná v 16 hodin a 30 minut.

Vyřazovací boje také čekají ragbisty - už v semifinále extraligy dojde na souboj dvou nejúspěšnějších českých klubů Říčan a Tatry Smíchov, ten začíná v 16 hodin. Druhý finalista vzejde z utkání Slavie Praha a Havířova, to začlo v Edenu ve 14 hodin.

Pokud se vám teploty budou zdát opravdu jak na koupání - můžete si přímořské pláže připomenout na Štvanici. Tamní centrální tenisový kurt okupují tento týden nejlepší beachvolejbalisté světa. Sobotní program turnaje, který je zařazen do Světové série, odpoledne vyvrcholí semifinálovými duely.

autor: mch
Spustit audio