V Pražské tržnici otevřel dobročinný Šatník. Rodiče samoživitelé si z něj mohou zadarmo odnést oblečení nebo hračky

2. červen 2021

Pro rodiče samoživitele začal od úterý v hale číslo 13 Pražské tržnice fungovat dobročinný Šatník. Mámy a tátové si z něj mohou zadarmo odnést použité oblečení, boty nebo hračky, které tam věnovali dárci. Založila ho moderátorka Nora Fridrichová.

Mámy a tátové mohou v hale číslo 13 vybírat z více než 80 věšáků se stovkami ramínek. Oblečení pro děti i dospělé tam darovali lidé, kteří už je doma neupotřebí. Zájemci mohou vybírat od spodního prádla až po svrchní věci.

Samoživitelé si mohou zadarmo odnést cokoliv a v jakémkoliv množství. Vedle oblečení také boty, kosmetiku, knížky, jízdní kola nebo hračky. Do Šatníku mohou zavítat od pondělí do pátku od 10:00 hodin do 18:00 hodin a v sobotu do 14:00 hodin, a to i opakovaně.

Šatník nabízí oblečení a obuv pro děti i dospělé

Před první návštěvou Šatníku se rodiče musí registrovat. Je to z toho důvodu, aby si tým zakladatelky projektu a moderátorky Nory Fridrichové byl jistý, že se pomoc dostane tam, kde je nejvíc potřeba. „Od rodičů chceme několik dokumentů. Zpravidla to bývá rozsudek o svěření do péče a také nájemní smlouva. A to z toho důvodu, abychom přesně viděli, kdo v té domácnosti bydlí,“ upřesňuje Nora Fridrichová.

Dobrovolníci zároveň mohou Šatníku oblečení a další předměty darovat. Mohou být použité, ale v takovém stavu, aby ještě mohly někomu udělat radost. Především se jedná o dámské, pánské a dětské oblečení od velikosti 92, sezónní obuv, dětská kola, knížky, hračky, školní pomůcky nebo batohy.

Mapa ukazuje, kde se hala č. 13 nachází
autoři: Marie Veselá , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka