V Táboře má vzniknout velký aquapark s celoročním provozem. Vyjde na zhruba 400 milionů

4. říjen 2022 13:32

Přes 200 tisíc lidí ročně zavítá do plaveckého stadionu v Táboře, který je tak nejnavštěvovanějším veřejným místem ve městě. Klasické plavecké bazény ale přestávají návštěvníkům stačit, současným trendem jsou wellness centra s atrakcemi. Město proto chce vybudovat krytý aquapark  s celoročním provozem.

„Trh ukazuje, že dnes je moderní mít provoz akvaparku dvanáct měsíců v roce a když je hezky, tak samozřejmě mít možnost jít ven na sluníčko. Mělo by vzniknout několik atrakcí, bazénů, odpočinkových částí s různými možnostmi vyžití. Zábava vodou, to znamená tobogány, skluzavky, vířivky, zatím chybí, a to očekáváme od výstavby akvaparku,“ říká jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Jan Benda.

Nový aquapark by se podle něj měl stát sportovně-relaxačním centrem nadregionálního významu. „Když dnes chcete do akvaparku, můžete do Čestlic, do Gmündu, něco menšího je třeba v Jindřichově Hradci, nicméně geografická poloha Tábora je významná natolik, aby tu mohlo vzniknout něco většího,“ myslí si.

Krytý akvapark má vyrůst na místě venkovního areálu plaveckého stadionu. Město už má architektonickou studii, teď chce získat stavební povolení. Stavba patří mezi prioritní projekty dalšího rozvoje.

Zájem lidí o plavecké bazény a vodní světy s wellness centry se podle starosty Štěpána Pavlíka v posledních letech stále zvyšuje. „Když si spočítáme návštěvnost, několikanásobně to přesahuje třeba návštěvnost zimního stadionu. Je to atraktivita, která nabídne ročně vyžití mnoha desítkám tisíc lidí,“ připomíná.

Součástí projektu je i rekonstrukce velkého vnitřního bazénu. Architekti odhadují, že si stavební práce vyžádají kolem 400 milionů korun.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související