V Zoo Dvorec pokřtili mládě velblouda, kmotrem je Český rozhlas České Budějovice

22. červen 2020

Krásné jméno Daisy neboli Sedmikráska dostala samička velblouda dvouhrbého, která nedávno přišla na svět v Zoo Dvorec u Borovan na Českobudějovicku. Křest mláděte se uskutečnil v neděli 21. června, kmotrem se stal Český rozhlas České Budějovice.

Velbloudě se narodilo ve Dvorci 24. dubna 2020 samici Shakiře a samci Omarovi. Silné mládě plné života a energie se stalo okamžitě miláčkem nejen majitelů zoologické zahrady, manželů Ambrožových, ale i většiny návštěvníků.

Právě návštěvníci vybírali i jméno pro velbloudí slečnu, a to prostřednictvím facebookového profilu zahrady. Tři hlasující se pak slavnostního křtu osobně zúčastnili, získali vstupné do Zoo Dvorec pro celou rodinu a dárkové předměty v barvách Českého rozhlasu České Budějovice, z nichž největší radost, vzhledem počasí, udělal deštník.

Mláděti všichni popřáli především hodně zdraví a spokojený život. Více informací o velbloudici Daisy a reportáž z celé akce přinese magazín Máme rádi zvířata, který Český rozhlas České Budějovice odvysílá ve čtvrtek 2. července od 10 hodin.

Spustit audio

Související